Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Orange bars

Orange bars

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de boter met 100 g suiker en een snufje zout wit en romig. Zeef er 250 g bloem overheen en meng kort door.

  2. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier bekleed bakblik (24×24 cm). Bak de deegbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Kluts intussen de eieren met 150 g suiker. Meng het sinaasappelsap, het citroensap, 60 g bloem en de geraspte sinaasappelschil erdoorheen en meng tot een glad geheel.

  3. Neem het deeg uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Schenk het eimengsel op het deeg en bak nog ca. 30 minuten in de oven, tot de sinaasappelcurd is gestold. Neem uit de oven en laat onafgedekt helemaal afkoelen. Snijd in repen en bestuif met poedersuiker.

Per portie: 213 kcal | 24 g koolhydraten | 3 g eiwit | 11 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)