Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de boter met 100 g suiker en een snufje zout wit en romig. Zeef er 250 g bloem overheen en meng kort door.
  2. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier bekleed bakblik (24×24 cm). Bak de deegbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Kluts intussen de eieren met 150 g suiker. Meng het sinaasappelsap, het citroensap, 60 g bloem en de geraspte sinaasappelschil erdoorheen en meng tot een glad geheel.
  3. Neem het deeg uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Schenk het eimengsel op het deeg en bak nog ca. 30 minuten in de oven, tot de sinaasappelcurd is gestold. Neem uit de oven en laat onafgedekt helemaal afkoelen. Snijd in repen en bestuif met poedersuiker.

Dit recept is voor 20 stuks.

Per reep: ca. 213 kcal
3 g eiwit | 11 g vet | 24 g koolhydraten

Receptuur en fotografie: Willem van Santen