Advertentie
Otto Volante in Amsterdam
Sinds de opening in 2020 is het geen moment normaal geweest voor Riccardo Russo. Aan de andere kant, is er überhaupt iets normaal aan de manier van koken van hem? En geloof me, dat bedoel ik absoluut niet negatief. Op de menukaart vind je namelijk invloeden uit allerlei landen, culturen, muziek en ook kunst. Riccardo gebruikt het leven zelf als inspiratiebron, zonder zijn Italiaanse roots te verliezen. En dat proef je terug in de diverse gerechten die geserveerd worden.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gastro-bistro
Verwacht geen high-end restaurant met een grote garderobe, witte tafelkleden en ook bediening in pak. Nee, bij Otto Volante stap je de ruige wereld van Riccardo Russo binnen. Zelf noemt hij het een gastro-bistro, en dat dekt eigenlijk prima de lading. De gerechten zijn absoluut culinaire hoogstandjes, terwijl de inrichting rauw, maar toch ook tegelijkertijd sfeervol is. De bediening? Ontzettend gastvrij, veel kennis én veel humor. Wat mij betreft is dat dan ook de perfecte combinatie.
Fermentatie en natuurwijn
Bij Otto Volante aan de Overtoom in Amsterdam schenken ze voornamelijk natuurwijn. Elk glas is zorgvuldig uitgezocht bij het juiste gerecht, en dat proef je dan ook. Laagdrempelig en ook knus, het is als een symfonie die samenkomt. De gerechten zitten boordevol smaak en ook voor de vegetariër is er meer dan ruim keus. Achter het restaurant ligt een kleine tuin waar de verse kruiden groeien die in de keuken worden gebruikt. Daarnaast staat er een oude schuur, vol met potten vol gefermenteerde ingrediënten. Een passie van Riccardo. Daar waar sommige restaurants doorslaan qua fermentatie is daar bij Otto Volante niets van te merken, de balans op de borden is perfect.
Riccardo Russo
Riccardo Russo studeerde Enologie in Italië en begon als sommelier, maar de keuken trok hem meer. Hij had een paar jaar zijn eigen restaurant in het kunstenaarsdorpje Pietrasanta in Toscane. Voor de liefde verhuisde hij naar Nederland waar hij bij Daalder, Guts&Glory en restaurant Breda in de keuken stond. Na een aantal jaar zette hij met twee anderen het succesvolle Bar Centraal op en runt nu met zijn partner Odile van der Weele restaurant en wijnbar Otto Volante aan de Overtoom.
Menu van Otto Volante
Je kunt elke week van woensdag tot en met zaterdag terecht bij Otto Volante in Amsterdam. Check de website van tevoren, in augustus zijn ze even dicht voor een kleine verbouwing. Daarnaast is het aan te raden om van te voren te reserveren. Naast het vier- of vijfgangenmenu kun je ook à la carte bestellen, of gewoon aanschuiven aan de bar voor een goed glas wijn of wat hapjes. Pro tip: bestel absoluut het jalapeño-ijs als het op de kaart staat!
Je vindt restaurant Otto Volante aan de Overtoom 534H in Amsterdam.
Lees ook:
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam
Verborgen parel: Italiaans restaurant Pianeta Terra
De Terras Top 100 van 2023: dit zijn de winnaars
Onze tips
Restaurants in Londen: de beste pubs, bars & hotspots
Restaurants in Antwerpen: 17x ontbijten, lunchen en dineren
Deze culinaire steden in Europa mag je niet missen
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Arnhem voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste adresjes voor een high tea
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Oostende voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Den Bosch voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Nijmegen voor elke prijsklasse
Restaurants op Bonaire: de beste hotspots, foodtrucks & tips
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Utrecht voor elke prijsklasse
Hotspots: de leukste Thaise restaurants en adresjes in Nederland
Nieuw op Bonaire: veel restaurants en culinaire ervaringen
Op pad met Snackspert in Amsterdam
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Tilburg
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.