Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
chocolademousse van Willem 1902

Chocoliefde: dé onweerstaanbare chocolademousse van Willem

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Willem is kok, fotograaf en receptenschrijver. Altijd op zoek naar de balans tussen mooi en lekker. In zijn columns deelt hij zijn kijk op eten.

Chocoliefde

Ik hou van mij, van mij alleen en ik meen het echt. Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars, als hij ik hou van jou tegen een ander zegt.

“Goede tekst Willem, dat heb je mooi gezegd.” Uiteraard heb ik het gejat, voor wie het niet herkent: het komt uit een liedje van Harrie Jekkers. Het is prachtig en de moeite waard; zoek het maar eens op. Mijn punt: mocht je je Valentijn willen verwennen met iets lekkers, zorg dan dus dat je in de eerste plaats iets lekkers voor jezelf maakt. Zo interpreteer ik het tenminste. Denk nu niet dat ik een ontzettende romanticus ben; áls ik al aan Valentijnsdag denk, kom ik niet verder dan chocolade. Het is natuurlijk een klassieker, een mooi geschenk aan je geliefde én -als
je in dat soort dingen gelooft- een afrodisiacum.

Dus wil je je crush verleiden, je ex terugwinnen of blijf je ook dit jaar single op Valentijnsdag, verwen jezelf en eventueel de ander met chocolade. Ben je net zo’n romanticus als ik of misschien nog wel meer? Zet dan die extra stap en ga verder dan Milka of Merci.

Ik geef je een recept voor chocolademousse dat maar weinigen kunnen weerstaan. Een soort chocolademousse 2.0 als het ware. Zijn of haar eeuwige liefde kan ik je niet beloven, maar ik wed dat je met een bordje van deze mousse met karamelsaus niet snel afgewezen zult worden. En zoals Harrie Jekkers al zei: maak genoeg om ook goed van jezelf te kunnen houden.

onweerstaanbare chocolademousse

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!