Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Zoete-aardappelbrownies

5x de lekkerste brownie recepten

De lekkerste brownies? Die maak je zelf! Wij delen onze favoriete brownie recepten zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Zonder pakjes en zakjes natuurlijk!

Zelf brownies maken is veel makkelijker dan je misschien wel denkt. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade in stukken hakken of smelten, alle ingrediënten door elkaar mixen en de oven doet vervolgens het meeste werk. Benieuwd hoe jij ook ’s werelds beste brownies bakt? Roxanne geeft je tips.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Brownie recepten:

Brownies met sinaasappelsmaak

Brownies met sinaasappelsmaak

Een match made in heaven: chocolade en sinaasappel. Met dit gouden duo maak je de lekkerste brownies. Om de sinaasappelsmaak goed tot zijn recht te laten komen gebruiken we zowel sinaasappelschil als sinaasappelextract. Het extract is optioneel maar raden wij zeker aan!

Naar het recept
pindakaasbrownies

Brownies met pindakaasfudge

Ben jij ook zo gek op pindakaas? Ik beken: soms eet ik stiekem een lepel uit de pot. Voor de echte pindakaasliefhebbers is dit brownie recept met pindakaasfudge perfect. Heerlijk smeuïg!

Naar het recept

Tip!

Zoete-aardappelbrownies

Zoete-aardappelbrownies

Gezonde brownies? Jazeker! Omdat zoete aardappels van nature een zoete smaak hebben, heb je voor deze brownies minder suiker nodig. Door hun structuur worden de brownies ook nog eens lekker fudgy.

Naar het recept
Vegan brownies

Vegan brownies

Voor wie liever geen dierlijke producten eet, zijn deze brownies perfect. Let wel op: pure chocolade is vaak veganistisch, maar niet per definitie. Check altijd even de verpakking voor de zekerheid.

Naar het recept
Cover voor

Brownies en blondies

Een blondie is de brownie die gemaakt wordt met witte chocolade. Hierdoor zijn de brownies licht en dus ‘blond’ van kleur. Varieer zeker eens met de vulling en maak ze bijvoorbeeld met framboos of cranberry.

Naar het recept
Redactiefavoriet
Brownies met sinaasappelsmaak

Brownies met sinaasappelsmaak

Wat is nog beter dan chocolade? Smeuïge brownies bomvol chocolade natuurlijk!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

200 g boter (op kamertemperatuur)
zout
250 g pure chocolade (grof gehakt)
3 grote eieren
350 g kristalsuiker
150 g bloem
1 tl bakpoeder
30 g cacaopoeder
geraspte schil van 1 sinaasappel (optioneel)
2 tl sinaasappelextract (in bakwinkels en online te koop – optioneel)
200 g melkchocolade (grof gehakt)
bakpapier

Bereiding

  1. Doe de boter met een snuf zout en de pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt ze au bain-marie (boven een pan met kokend water). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (30×20 cm) met bakpapier. Klop de eieren en de suiker met een elektrische mixer tot het mengsel licht van kleur wordt en in volume is verdubbeld. Spatel het mengsel door de afgekoelde gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel het kort erdoorheen.

  3. Spatel de sinaasappelschil, het sinaasappelextract en van de melkchocolade door het beslag. Schraap het beslag in het bakblik en strijk glad. Druk de overige melkchocolade in het beslag.

  4. Bak 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant glimt en het beslag net stevig is geworden. Laat helemaal afkoelen en snijd de brownies in vierkantjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!