Advertentie
De lekkerste brownies? Die maak je zelf! Wij delen onze favoriete brownie recepten zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Zonder pakjes en zakjes natuurlijk!
Zelf brownies maken is veel makkelijker dan je misschien wel denkt. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade in stukken hakken of smelten, alle ingrediënten door elkaar mixen en de oven doet vervolgens het meeste werk. Benieuwd hoe jij ook ’s werelds beste brownies bakt? Roxanne geeft je tips.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Brownie recepten:
Brownies met sinaasappelsmaak
Een match made in heaven: chocolade en sinaasappel. Met dit gouden duo maak je de lekkerste brownies. Om de sinaasappelsmaak goed tot zijn recht te laten komen gebruiken we zowel sinaasappelschil als sinaasappelextract. Het extract is optioneel maar raden wij zeker aan!
Brownies met pindakaasfudge
Ben jij ook zo gek op pindakaas? Ik beken: soms eet ik stiekem een lepel uit de pot. Voor de echte pindakaasliefhebbers is dit brownie recept met pindakaasfudge perfect. Heerlijk smeuïg!
Zoete-aardappelbrownies
Gezonde brownies? Jazeker! Omdat zoete aardappels van nature een zoete smaak hebben, heb je voor deze brownies minder suiker nodig. Door hun structuur worden de brownies ook nog eens lekker fudgy.
Vegan brownies
Voor wie liever geen dierlijke producten eet, zijn deze brownies perfect. Let wel op: pure chocolade is vaak veganistisch, maar niet per definitie. Check altijd even de verpakking voor de zekerheid.
Brownies en blondies
Een blondie is de brownie die gemaakt wordt met witte chocolade. Hierdoor zijn de brownies licht en dus ‘blond’ van kleur. Varieer zeker eens met de vulling en maak ze bijvoorbeeld met framboos of cranberry.
Onze tips
Crompouce maken: alles wat je moet weten over de TikTok-hype
5x bakken met pure chocolade
15+ de beste recepten voor je date night
5x bakken met Nutella
Dit zijn de lekkerste recepten voor chocoladetaart
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.