
De lekkerste brownies? Die maak je zelf! Wij delen onze favoriete brownie recepten zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Zonder pakjes en zakjes natuurlijk!
Lees verder na de advertentie
Brownie recepten
Zelf brownies maken is veel makkelijker dan je misschien wel denkt. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade in stukken hakken of smelten, alle ingrediënten door elkaar mixen en de oven doet vervolgens het meeste werk. Benieuwd hoe jij ook ’s werelds beste brownies bakt? Roxanne geeft je tips.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Brownies met sinaasappelsmaak
Een match made in heaven: chocolade en sinaasappel. Met dit gouden duo maak je de lekkerste brownies. Om de sinaasappelsmaak goed tot zijn recht te laten komen gebruiken we zowel sinaasappelschil als sinaasappelextract. Het extract is optioneel maar raden wij zeker aan!

Brownies met pindakaasfudge
Ben jij ook zo gek op pindakaas? Ik beken: soms eet ik stiekem een lepel uit de pot. Voor de echte pindakaasliefhebbers is dit brownie recept met pindakaasfudge perfect. Heerlijk smeuïg!

Zoete-aardappelbrownies
Gezonde brownies? Jazeker! Omdat zoete aardappels van nature een zoete smaak hebben, heb je voor deze brownies minder suiker nodig. Door hun structuur worden de brownies ook nog eens lekker fudgy.

Vegan brownies
Voor wie liever geen dierlijke producten eet, zijn deze brownies perfect. Let wel op: pure chocolade is vaak veganistisch, maar niet per definitie. Check altijd even de verpakking voor de zekerheid.

Brownies en blondies
Een blondie is de brownie die gemaakt wordt met witte chocolade. Hierdoor zijn de brownies licht en dus ‘blond’ van kleur. Varieer zeker eens met de vulling en maak ze bijvoorbeeld met framboos of cranberry.
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Brownies met sinaasappelsmaak
Wat is nog beter dan chocolade? Smeuïge brownies bomvol chocolade natuurlijk!
Ingrediënten
Bereiding
Doe de boter met een snuf zout en de pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt ze au bain-marie (boven een pan met kokend water). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (30×20 cm) met bakpapier. Klop de eieren en de suiker met een elektrische mixer tot het mengsel licht van kleur wordt en in volume is verdubbeld. Spatel het mengsel door de afgekoelde gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel het kort erdoorheen.
Spatel de sinaasappelschil, het sinaasappelextract en van de melkchocolade door het beslag. Schraap het beslag in het bakblik en strijk glad. Druk de overige melkchocolade in het beslag.
Bak 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant glimt en het beslag net stevig is geworden. Laat helemaal afkoelen en snijd de brownies in vierkantjes.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell
Onze tips

Crompouce maken: alles wat je moet weten over de TikTok-hype

5x bakken met pure chocolade

15+ de beste recepten voor je date night

5x bakken met Nutella

Dit zijn de lekkerste recepten voor chocoladetaart

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.