![Zoete-aardappelbrownies](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/12/Zoete-aardappelbrownies.jpeg)
De lekkerste brownies? Die maak je zelf! Wij delen onze favoriete brownie recepten zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Zonder pakjes en zakjes natuurlijk!
Zelf brownies maken is veel makkelijker dan je misschien wel denkt. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade in stukken hakken of smelten, alle ingrediënten door elkaar mixen en de oven doet vervolgens het meeste werk. Benieuwd hoe jij ook ’s werelds beste brownies bakt? Roxanne geeft je tips.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Brownie recepten:
![Brownies met sinaasappelsmaak](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2021/10/brownies-met-sinaasappelsmaak.jpg)
Brownies met sinaasappelsmaak
Een match made in heaven: chocolade en sinaasappel. Met dit gouden duo maak je de lekkerste brownies. Om de sinaasappelsmaak goed tot zijn recht te laten komen gebruiken we zowel sinaasappelschil als sinaasappelextract. Het extract is optioneel maar raden wij zeker aan!
![pindakaasbrownies](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2018/08/BROWNIES__2017.07.06-Olive-Magazine23338-1.jpg)
Brownies met pindakaasfudge
Ben jij ook zo gek op pindakaas? Ik beken: soms eet ik stiekem een lepel uit de pot. Voor de echte pindakaasliefhebbers is dit brownie recept met pindakaasfudge perfect. Heerlijk smeuïg!
Tip!
![Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?](https://fnlcontent.nl/app/uploads/2024/03/FD-25-0114-Afbeeldingen-Website_520-x-3202.png)
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
![Zoete-aardappelbrownies](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/12/Zoete-aardappelbrownies.jpeg)
Zoete-aardappelbrownies
Gezonde brownies? Jazeker! Omdat zoete aardappels van nature een zoete smaak hebben, heb je voor deze brownies minder suiker nodig. Door hun structuur worden de brownies ook nog eens lekker fudgy.
![Vegan brownies](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/03/Vegan-Brownie-kopiëren.jpg)
Vegan brownies
Voor wie liever geen dierlijke producten eet, zijn deze brownies perfect. Let wel op: pure chocolade is vaak veganistisch, maar niet per definitie. Check altijd even de verpakking voor de zekerheid.
![Cover voor](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/11/Brownies-en-blondies-2-scaled.jpg)
Brownies en blondies
Een blondie is de brownie die gemaakt wordt met witte chocolade. Hierdoor zijn de brownies licht en dus ‘blond’ van kleur. Varieer zeker eens met de vulling en maak ze bijvoorbeeld met framboos of cranberry.
![Brownies met sinaasappelsmaak](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2021/10/brownies-met-sinaasappelsmaak.jpg)
Brownies met sinaasappelsmaak
Wat is nog beter dan chocolade? Smeuïge brownies bomvol chocolade natuurlijk!
Ingrediënten
Bereiding
Doe de boter met een snuf zout en de pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt ze au bain-marie (boven een pan met kokend water). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (30×20 cm) met bakpapier. Klop de eieren en de suiker met een elektrische mixer tot het mengsel licht van kleur wordt en in volume is verdubbeld. Spatel het mengsel door de afgekoelde gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel het kort erdoorheen.
Spatel de sinaasappelschil, het sinaasappelextract en van de melkchocolade door het beslag. Schraap het beslag in het bakblik en strijk glad. Druk de overige melkchocolade in het beslag.
Bak 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant glimt en het beslag net stevig is geworden. Laat helemaal afkoelen en snijd de brownies in vierkantjes.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell
Onze tips
![crompouce](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2023/11/crompouce-scaled.jpg)
Crompouce maken: alles wat je moet weten over de TikTok-hype
![bakken met pure chocolade Bruineboter-walnotenkoekjes met chocolade](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/03/IMG_1278.jpg)
5x bakken met pure chocolade
![Gnocchi met spinaziepesto, paddenstoelen en spek](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2022/12/FD2212_redactiekerst_gnocchi_MitchellvanVoorbergen_30-1-scaled.jpg)
15+ de beste recepten voor je date night
![nutellacake](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2019/09/nutella-baileys.jpg.jpg)
5x bakken met Nutella
![Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2017/08/Chocoladetaart-met-aardbeienmascarpone.jpg)
Dit zijn de lekkerste recepten voor chocoladetaart
![Spring rolls](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2022/11/Spring-rolls-scaled.jpg)
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
![jigae Koreaanse stoof](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2022/09/fd2211-TefalJjigae-WillemvSanten17415-scaled.jpg)
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
![Gnocchi uit de oven met warmgerookte zalm](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2025/01/gnocchi-oven-warmgerookte-zalm.jpg)
Recepten tegen een winterdip
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.