Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een vierkante bakvorm (22 cm) met bakpapier.

2. Doe de boter, de suiker, het cacaopoeder en 50 g chocolade in een pan op laag vuur en roer tot de boter en de chocolade gesmolten zijn en het mengsel warm is. Schenk het in een kom en roer het vanille-extract erdoorheen. Roer één voor één de eieren erdoorheen en vervolgens de bloem. Schenk het beslag in de vorm, strijk glad en bak 25-30 minuten in de oven. Het is klaar als een houten prikker eruit komt met plakkerige kruimels, maar niet met vloeibaar beslag. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.

3. Verwarm wanneer de brownie afgekoeld is de ingrediënten voor de pindakaasfudge au bain-marie al roerend tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over de brownie. Zet ca. 2 uur in de koelkast.

4. Smelt 100 g chocolade au bain-marie, laat iets afkoelen en schenk hem over de fudge op de brownie. Houd de brownie schuin om de chocolade goed te verdelen. Bestrooi met de geroosterde pinda’s en zet in de koelkast tot de chocolade gestold is. Smelt de overige 25 g chocolade au bain-marie, verdeel hem in sliertjes over de brownie. Laat stollen en snijd de brownie in 16 stukken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Bron: Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Laura Urschel