
Crompouce: populair én lekker
Lees verder na de advertentie
Oké, we moeten eerlijk zijn. In eerste instantie waren we geïntrigeerd, maar ook een beetje sceptisch. Want waarom zou je de klassieke tompouce op de hak nemen? Maar goed, dat was vóórdat we het recept voor een crompouce van Willem probeerden…
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wat is een crompouce?
De naam zegt het eigenlijk al, een crompouce is niets anders dan een kruising tussen een croissant en een tompouce. Je snijdt de croissant open, vult deze met banketbakkersroom of Zwitserse room en voorziet de bovenkant van de croissant vervolgens met een laagje roze glazuur, net zoals bij een tompouce. Vervolgens hoef je alleen nog maar een hap te nemen en te genieten van deze gouden combinatie.
Overigens is het niet nieuw om croissants te vullen; bij Fort Negen in Amsterdam haal je elke week de lekkerste gevulde croissants, zelfs met heerlijke smaken ijs. Daarnaast was de allereerste crompouce al in 2020 te vinden bij Bammetje Bakery in Utrecht. Onlangs bracht Ulrika Menig van Bammetje Bakery naar buiten dat zij de productnaam al in 2020 officieel heeft geregistreerd.
Crompouce: een heuse hype
Ondertussen is de crompouce een heuse hype, je ziet ‘m allang niet meer alleen op social media voorbijkomen. Langzaamaan begonnen diverse bakkerijen met de verkoop van deze populaire croissant, maar ondertussen is het niet meer te stoppen. Zelfs bij de meeste supermarkten koop je ze nu gemakkelijk. Het ziet er naar uit dat deze hype voorlopig nog niet overwaait, iets wat we overigens helemaal niet erg vinden.
Tijdens de eerste lockdown in 2020 ontwikkelde Ulrika van Bammetje Bakery in Utrecht de allereerste échte crompouce. In 2021 kwam ze zelfs met een oranje-variant voor Koningsdag.
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Vegan | Bakery | Workshops (@bammetjebakery)
Crompouce maken
Willem dook de keuken in om de crompouce zelf te maken. Zijn oordeel was simpel: “Dit is goddelijk, écht heerlijk.” Gelukkig nam hij een dag later een doos vol met deze traktatie mee naar de redactie, waarna wij allemaal tot dezelfde conclusie kwamen. Dit wil je. Maar echt.
Pro tip: haal ‘m niet bij de supermarkt, maar ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept. Het extra laagje chocolade maakt deze crompouce tot een nog groter succes!
> naar het recept: crompouce
Genoeg over de crompouce gelezen? Lees dan ook:
Getest: 7x croissants uit de supermarkt om af te bakken
Welk tompouce-type ben jij?
Big Mac wraps maken: dé trend van het moment
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.