Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Wikkel alle helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Rooster de zoete aardappels in 35-40 minuten gaar in de oven. Haal ze uit de oven maar laat de oven aanstaan. Laat de zoete aardappels kort afkoelen voordat je ze uitpakt. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Weeg 200 g van het vruchtvlees af en prak dit in een grote kom.

2. Smelt in een steelpan op laag vuur 100 g boter met 200 g pure chocolade terwijl je goed blijft roeren. Klop de basterdsuiker met de geprakte zoete aardappel glad en roer de gesmolten chocolade erdoorheen. Spatel de eieren en het vanille-extract erdoorheen. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het cacaopoeder en het gemberpoeder boven de kom en spatel erdoor. Spatel de purechocoladedruppels erdoorheen.

3. Vet een vierkant bakblik (ca. 20×20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in het bakblik en bak de brownies 20-25 minuten in de oven tot ze stevig maar nog een beetje zacht in het midden zijn. Laat afkoelen en snijd in stukken.

Per portie: ca. 438 kcal
6 g eiwit | 25 g vet | 43 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Charlotte Morgan Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood