Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vegan brownies

Vegan brownies

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Square ‘n’ share. Of houd deze vegan brownies lekker voor jezelf.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (23×23 cm) met bakpapier. Meng het lijnzaad met 6 el koud water in een kom en zet opzij. Het lijnzaad zal uitzetten en de functie van ei vervangen in deze vegan brownies.

  2. 2. Smelt de chocolade en de boter au-bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snufje zout. Roer de suiker door de chocolade.

  3. 3. Meng het lijnzaad, het vanille-extract en de amandelmelk door het chocolademengsel. Spatel het bloemmengsel luchtig door het chocolademengsel.

  4. 4. Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de vegan brownies ca. 25 minuten in de oven of tot de bovenkant krokant is. Laat helemaal afkoelen. Stort de brownie uit de vorm en snijd in stukken.

Per portie: 211 kcal | 25 g koolhydraten | 3 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Emily Kydd

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)