Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik (23×23 cm) met bakpapier. Meng het lijnzaad met 6 el koud water in een kom en zet opzij. Het lijnzaad zal uitzetten en de functie van ei vervangen in deze vegan brownies.
2. Smelt de chocolade en de boter au-bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snufje zout. Roer de suiker door de chocolade.
3. Meng het lijnzaad, het vanille-extract en de amandelmelk door het chocolademengsel. Spatel het bloemmengsel luchtig door het chocolademengsel.
4. Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de vegan brownies ca. 25 minuten in de oven of tot de bovenkant krokant is. Laat helemaal afkoelen. Stort de brownie uit de vorm en snijd in stukken.
Per portie: ca. 211 kcal
3 g eiwit | 11 g vet | 25 g koolhydraten
*Pure chocolade is vaak veganistisch, maar niet per definitie. Check de verpakking.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Emily Kydd