Vers van de pers: podcast-alert, de tofste adventskalender van dit jaar en meer!
Advertentie
Wereld Pasta Dag
Morgen is het feest want wereldwijd staat 25 oktober in het teken van Italiaanse deegwaren. Dan is het namelijk Wereld Pasta Dag. Ik hoor je denken: dat kunnen alleen onze Italiaanse vrienden bedacht hebben. En daar heb je gelijk in. In 1995 kwamen 40 verschillende pastaproducenten bij elkaar tijdens het eerste ‘World Pasta Congress’. Sindsdien staat 25 oktober bekend als Wereld Pasta Dag. Mamma Mia, als dit geen reden is voor een feestje dan weten wij het ook niet meer. Met deze vijf recepten vier je Wereld Pasta Dag in stijl.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tony’s Chocolonely adventskalender
Jaaa, hij is er weer! Een van onze favoriete adventskalenders voor foodies is weer te koop. Tony’s adventskalender is vanaf nu te vinden in de supermarkt en bij cadeau- en speciaalzaken. Laten we eerlijk zijn, dit is toch dé droom! Een adventskalender die vol zit met chocolade. Zo begin je elke dag goed in december. Op de redactie van Foodies kregen wij deze adventskalender binnen. We kunnen je alvast verklappen, bij ons is het allang januari. Binnen een paar dagen waren alle vakjes open én leeg.
Stampen maar!
Stampen, wij Nederlanders zijn er gek op. Stamppot is dan ook dé ultieme Hollandse kost. Want op een koude dag gaat er toch niets boven het prakkie? En bij de stamppot hoort een rookworst vinden we. Behalve bij de andijviestamppot, daar eten we het liefst een gehaktbal bij, zo blijkt uit onderzoek van Garden Gourmet. Maar het vervangen van die gehaktbal bij de stamppot voor een plantaardig alternatief blijkt nog een uitdaging: 37 procent van de ondervraagden staat daar absoluut niet voor open. Bijna de helft (47%) geeft hiervoor als reden: een plantaardige vleesvervanger is minder lekker dan vlees. Ben jij het daar mee eens? Probeer dan gewoon eens onze vegetarische zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel.
Podcast-alert: De vegan lekkerbek
Praten over eten, schrijven over eten, lezen over eten en ook luisteren naar verhalen over eten doen wij graag. Op de redactie wisselen we dan ook elke week toffe podcasttips met elkaar uit. De laatste aanrader? De podcast “De vegan lekkerbek”. In “De vegan lekkerbek” gaat culinair journalist, televisiekok en radiomaker Jigal Krant in gesprek met culinaire hoogvliegers van alle gezindten. Daarbij komen alle facetten van de gastronomie aan bod, mits plantaardig en wetenswaardig. Want Jigal wil laten zien dat bourgondisch genieten hand in hand gaat met een schoon geweten. Met zijn bestseller TLV Vegan bewees Jigal dat veganisme allang niet meer een exclusieve hobby is voor drammerige bomenknuffelaars zonder smaak en humor. Vegan eten is er gewoon voor elke lekkerbek!
Lees ook: Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Onze tips
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 3x Finamill kruidenmolen
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
WIN Foodies jubileumcadeautjes: WijnSpijs Wandeling
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 10x Masterclass bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x boek ‘Bridgerton Bijbel’
NIEUW: Foodies studio in hartje Nijmegen
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 2x Cristel Castel’Pro Multiply koekenpan
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.