Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kip met groene asperges in mosterd-roomsaus

Waanzinnig weekendmenu voor in de lente

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit menu vol lente gerechten maak je gegarandeerd indruk.

Lente gerechten

Het eerste voorjaarszonnetje laat zich weer zien en hoe kun je dat nou beter vieren dan met menu vol lente gerechten? Met de dagen die langer worden en de temperaturen die beginnen te stijgen, is het tijd om te genieten van verse, seizoensgroenten en lichte maaltijden. Daarom zetten wij dit op het menu en serveren we lente gerechten ten top! Wat denk je bijvoorbeeld van een borrel met loaded hummus om in te dippen, een verrassend gerecht met asperges en een supersnel toetje met seizoensfavoriet rabarber?

Meer lekkere lente-gerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Maak zelf gezond volkoren platbrood met heerlijke hummus. Deze vegetarische snack is perfect om te delen én om mee te borrelen. Meer heb je niet nodig om gezond te kunnen genieten in de zon. Wij dippen het liefste worteltjes, radijsjes en komkommer in loadedhummus maar je kan natuurlijk de groenten serveren die jij lekker vind. Wat denk je anders van paprika of gegrilde aubergine erbij?

> naar het recept: loaded hummus met volkoren platbrood

Loaded hummus met volkoren platbrood lente gerechten

Hoofdgerecht

In een menu vol lente gerechten mogen asperges zeker niet ontbreken. Bij de nootachtige smaak van groene asperges past een krachtig sausje met mosterd. Daarom combineren we de twee in dit heerlijke hoofdgerecht met kip. Dat is weer eens wat anders dan de klassieke combinatie met ham en eieren.

> naar het recept: kip met groene asperges in mosterd-roomsaus

Kip met groene asperges in mosterd-roomsaus

Nagerecht

Snel en simpel. Op een zonnige lentedag verwen je iemand het best met de zoetzure smaak van rabarber. Dit gerecht is glimlach-proof en onwijs makkelijk te maken. Dit toetje staat al binnen tien minuten op tafel.

> naar het recept: gekaramelliseerde rabarber met munt 

Gekaramelliseerde rabarber met munt lente gerechten

Lees ook: 5x soepen om in de lente van te genieten

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!