Advertentie
Lente gerechten
Het eerste voorjaarszonnetje laat zich weer zien en hoe kun je dat nou beter vieren dan met menu vol lente gerechten? Met de dagen die langer worden en de temperaturen die beginnen te stijgen, is het tijd om te genieten van verse, seizoensgroenten en lichte maaltijden. Daarom zetten wij dit op het menu en serveren we lente gerechten ten top! Wat denk je bijvoorbeeld van een borrel met loaded hummus om in te dippen, een verrassend gerecht met asperges en een supersnel toetje met seizoensfavoriet rabarber?
Meer lekkere lente-gerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Maak zelf gezond volkoren platbrood met heerlijke hummus. Deze vegetarische snack is perfect om te delen én om mee te borrelen. Meer heb je niet nodig om gezond te kunnen genieten in de zon. Wij dippen het liefste worteltjes, radijsjes en komkommer in loadedhummus maar je kan natuurlijk de groenten serveren die jij lekker vind. Wat denk je anders van paprika of gegrilde aubergine erbij?
> naar het recept: loaded hummus met volkoren platbrood
Hoofdgerecht
In een menu vol lente gerechten mogen asperges zeker niet ontbreken. Bij de nootachtige smaak van groene asperges past een krachtig sausje met mosterd. Daarom combineren we de twee in dit heerlijke hoofdgerecht met kip. Dat is weer eens wat anders dan de klassieke combinatie met ham en eieren.
> naar het recept: kip met groene asperges in mosterd-roomsaus
Nagerecht
Snel en simpel. Op een zonnige lentedag verwen je iemand het best met de zoetzure smaak van rabarber. Dit gerecht is glimlach-proof en onwijs makkelijk te maken. Dit toetje staat al binnen tien minuten op tafel.
> naar het recept: gekaramelliseerde rabarber met munt
Lees ook: 5x soepen om in de lente van te genieten
Onze tips
Dit zijn de beste tiramisu recepten
De lekkerste Sinterklaas hapjes
15x toetjes in een glaasje
Eten als je ziek bent: gezonde recepten om beter te worden
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
De lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst
Kerst amuses voor een verpletterende indruk
Dit zijn de beste recepten met burrata
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.