Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Zalm gepekeld in wodka en cranberry’s

Kerstvoorpret: deze gerechten kun je makkelijk voorbereiden

Advertentie

Kunnen de feestdagen jou niet vroeg genoeg beginnen? Met deze drie gerechten trek je de voorbereidingen naar voren en heb je je handen vrij tijdens kerst. Voor de ultieme kerstvoorpret met een waanzinnig resultaat!

Kerstvoorpret: makkelijke gerechten

Is bij jou de kerstvoorpret ook al begonnen? Wij delen vandaag drie gerechten die je gemakkelijk kunt voorbereiden. Dat is dubbel voordeel, want zo ben je de dagen voor kerst al lekker bezig met kokkerellen én heb je tijdens de feestdagen geen stress. Tel uit je winst! Wij weten het wel hoor… Maak snel je boodschappenlijstje en laat de kerstvoorpret beginnen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Varkensrilletes

Het perfecte gerecht voor de echte lekkerbek. Deze Franse lekkernij is op verschillende tijden te serveren met kerst: lekker bij de borrel, lekker als voorgerecht, lekker bij de lunch. Jij kiest!

Eén ding is zeker: deze varkensrilletes zijn eenvoudig voor te bereiden. In de koelkast blijven ze enkele dagen houdbaar. Serveer ze met geroosterd brood, cornichons en zilveruitjes en je hebt een gouden gerecht.

> naar het recept: varkensrilletes

Varkensrillettes

2. Zalm gepekeld in cranberry’s en wodka

Wat een spektakelstuk is dit gerecht hè?! Net als bij de rilettes kun je deze heerlijke zalm op meerdere momenten tijdens de feestdagen serveren. Eigenlijk is ‘ie altijd lekker!

Begin wel op tijd met de kerstvoorpret want het recept kent twee dagen wachttijd. Maar dan heb je ook wat. De dip maak je op de dag zelf. Lekker met geroosterd brood en (kruiden)boter.

> naar het recept: zalm gepekeld in cranberry’s en wodka

Zalm gepekeld in wodka en cranberry’s kerstvoorpret

3. Kerstpudding met sherry

Een Christmas pudding serveren is een echte Engelse traditie. Laat volgens de traditie iedereen één keer door het beslag roeren en daarbij een wens doen.

Als dat geen kerstvoorpret is dan weten wij het ook niet meer! Heb je na feestdagen nog wat kerstpudding over? Maak van de restjes heerlijk zelfgemaakt roomijs.

> naar het recept: kerstpudding met sherry

Kerstpudding met sherry kerstvoorpret

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!