Bereiding

  1. Doe de cranberry’s met de suiker, het zout en de wodka in een keukenmachine en vermaal alles tot een puree. Voeg de citroenrasp en de zwarte peper toe en pureer kort verder.
  2. Schenk de helft van de puree in een bak waar de zalmzijde in past. Leg de zalm erin en schenk de rest van de puree eroverheen. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is met de puree. Dek de bak af en zet 24 uur in de koelkast.
  3. Haal uit de koelkast, lepel wat puree uit de bak over de zalm, dek opnieuw af en zet nog 12-24 uur in de koelkast, afhankelijk van de dikte van de vis. Wanneer de zalm klaar is, voelt het visvlees stevig aan en is het mooi roze. Spoel de zalm af met koud water en verwijder daarbij alle puree. Snijd de zalm in plakjes en garneer met de dille.
  4. Roer de ingrediënten voor de dip door elkaar in een kom en breng op smaak met zout. Serveer de zalm met de dip. Lekker met geroosterd brood en (kruiden)boter.

Per portie: ca. 379 kcal
21 g eiwit | 28 g vet | 8 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann