Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zalm gepekeld in wodka en cranberry’s

Zalm gepekeld in wodka en cranberry’s

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de dip

Kunnen de feestdagen jou niet vroeg genoeg beginnen? Met dit gerecht trek je de voorbereidingen naar voren en heb je je handen vrij tijdens kerst. Voor de ultieme kerstvoorpret met een waanzinnig resultaat. Let op: de receptuur kent 2 dagen wachttijd. Maak 'm dus op tijd!
Tip
Lekker met geroosterd brood en (kruiden)boter.

Bereiding

  1. Doe de cranberry’s met de suiker, het zout en de wodka in een keukenmachine en vermaal alles tot een puree. Voeg de citroenrasp en de zwarte peper toe en pureer kort verder.

  2. Schenk de helft van de puree in een bak waar de zalmzijde in past. Leg de zalm erin en schenk de rest van de puree eroverheen. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is met de puree. Dek de bak af en zet 24 uur in de koelkast.

  3. Haal uit de koelkast, lepel wat puree uit de bak over de zalm, dek opnieuw af en zet nog 12-24 uur in de koelkast, afhankelijk van de dikte van de vis. Wanneer de zalm klaar is, voelt het visvlees stevig aan en is het mooi roze. Spoel de zalm af met koud water en verwijder daarbij alle puree. Snijd de zalm in plakjes en garneer met de dille.

  4. Roer de ingrediënten voor de dip door elkaar in een kom en breng op smaak met zout. Serveer de zalm met de dip. Lekker met geroosterd brood en (kruiden)boter.

Per portie: 379 kcal | 8 g koolhydraten | 21 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)