Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade met kip, croutons, ingelegde blauwe bessen en rode ui

Waanzinnig weekendmenu: zomers menu voor twee

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit zomers menu voor twee maak je gegarandeerd indruk.

Zomers menu voor twee

Dit zomers menu zet je in een handomdraai op tafel. Met deze frisse carpaccio, salade en sgroppino blijft er genoeg tijd over voor romantiek met zijn tweetjes. Heb je de smaak te pakken? Dan hebben wij nog veel meer romantische recepten voor je date night. Dus hup, steek die kaarsjes aan en laat je van je beste kant zien. Succes gegarandeerd!

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Komkommercarpaccio met ansjovis-sjalotdressing

Wil je zelf carpaccio maken? Dan hoef je heus geen vlees in huis te halen. De klassieke variant maak je misschien wel met rundvlees, maar deze frisse komkommercarpaccio is minstens net zo lekker. Je lief zal versteld staan van je creativiteit! Wedden?

> naar het recept: komkommercarpaccio met ansjovis-sjalotdressing

Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing

Salade met kip, croutons, ingelegde blauwe bessen en rode ui

Door de blauwe bessen een hele nacht in de azijn te laten trekken, worden ze lekker friszuur. Dat gaat ontzettend goed samen met de wat zwaardere smaak van de kip. Het vergt wat voorbereiding maar het is meer dan de moeite waard. Zo heb je er op de avond zelf ook geen omkijken naar. Binnen een halfuurtje staat het al op tafel!

> naar het recept: salade met kip, croutons, ingelegde blauwe bessen en rode ui

Salade met kip, croutons, ingelegde blauwe bessen en rode ui zomers menu

Aardbeiensgroppino

De friszoete aardbeiensgroppino is de perfecte afsluiter van dit zomers menu. Je hebt namelijk maar weinig ingrediënten en slechts vijf minuten nodig. De overgebleven aardbeien smul je daarnaast gewoon op.

> naar het recept: aardbeiensgroppino

Aardbeiensgroppino

Lees ook: IJs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!