Romige ijsjes

Semifreddo en parfait, hoewel verschillend in bereiding, worden beide zonder ijsmachine gemaakt. Ze hebben een luchtige en romige structuur en bevatten weinig water waardoor er tijdens het invriezen geen ijskristallen ontstaan. Probeer maar eens!

> Naar het recept voor semifreddo met frambozen

> Naar het recept voor Nutellaparfait

zelf ijs maken

Granita

Waterijsjes van gepureerd vers fruit vries je gemakkelijk in. Ook de Italiaanse granita maak je zonder ijsmachine, maar roer je af en toe door met een vork tot een fijnkorrelig ijs.

> Naar het recept voor yoghurt-regenboogijsjes

> Naar het recept voor wortel- en yoghurtgranita met honing en gepofte granen

Toch room- of sorbet ijs maken zonder maken zonder ijsmachine?

Wil je toch room- of sorbetijs maken zonder machine? Dat kan ook! Je hebt alleen wat tijd en inzet nodig. Staat er in een recept dat je de ijsbasis in de ijsmachine moet gieten? Zet dan op dat moment de ijsbasis met kom en al in de vriezer. In de 3 à 4 uur dat het ijs bevriest, roer je het ieder halfuur door met een lepel om het aantal ijskristallen te reduceren. Doe dit tot het ijs zo bevroren is dat je het niet meer kunt doorroeren.

Wil je meer leren over ijs maken met en zonder ijsmachine? In Foodies juli vertelt expert Aniek Keijsers je er alles over. Natuurlijk delen we ook de lekkerste recepten met je. Bemachtig deze heerlijke uitgave nu voor je te laat bent!

foodies jul/2020

Het Go Green nummer

Go green!