Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
zelf ijs maken zonder ijsmachine

IJs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat

Advertentie

Heb je zin in een lekkere verkoelende traktatie, maar heb je geen ijsmachine in huis? Geen zorgen, je kunt ook ijs maken zonder ijsmachine. Benieuwd welke? Wij vertellen het je!

Romig ijs maken zonder ijsmachine

Semifreddo en parfait, hoewel verschillend in bereiding, worden allebei zonder ijsmachine gemaakt. Ze hebben een luchtige en romige structuur en bevatten weinig water waardoor er tijdens het invriezen geen ijskristallen ontstaan. Probeer maar eens met het onderstaande recept. Deze semifreddo met frambozen is luchtig, romig én ontzettend lekker. Serveer met verse frambozen en wat poedersuiker voor een ultiem resultaat. Lekker als toetje, of gewoon omdat het kan natuurlijk. IJs maken zonder ijsmachine hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Semifreddo met frambozen

> naar het recept: semifreddo met frambozen

zelf ijs maken

Granita

Waterijsjes van gepureerd vers fruit vries je gemakkelijk in. Ook de Italiaanse granita maak je zonder ijsmachine, maar roer je af en toe door met een vork tot een fijnkorrelig ijs. Probeer maar eens dit heerlijke recept voor wortel- en yoghurtgranita! Zeker als het zonnetje schijnt is dit ijs onweerstaanbaar lekker.

> naar het recept: wortel- en yoghurtgranita met honing en gepofte granen

Room- of sorbetijs: toch ijs maken zonder ijsmachine?

Wil je toch room- of sorbetijs maken zonder machine? Dat kan ook! Je hebt alleen wat tijd en inzet nodig. Staat er in een recept dat je de ijsbasis in de ijsmachine moet gieten? Zet dan op dat moment de ijsbasis met kom en al in de vriezer. In de drie à vier uur dat het ijs bevriest, roer je het ieder halfuur door met een lepel om het aantal ijskristallen te reduceren. Doe dit tot het ijs zo bevroren is dat je het niet meer kunt doorroeren.

ijs maken zonder ijsmachine

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!