Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Honing-limoenroomijs

Honing-limoenroomijs

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 30 minuten wachttijdca. 3 u. en 30 min. wachttijd

Het zoete van honing en zure van limoen gaan super goed samen. Helemaal wanneer je beide smaken in dit heerlijke roomijs verwerkt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 7

Ingrediënten

Het zoete van honing en zure van limoen gaan super goed samen. Helemaal wanneer je beide smaken in dit heerlijke roomijs verwerkt.

Bereiding

  1. Klop de slagroom tot hij iets dikker begint te worden. Klop de mascarpone los en klop hem door de slagroom tot een mengsel dat net niet lobbig is. Klop de gecondenseerde melk, de honing, het grootste deel van het limoenrasp, het limoensap en de gin er voorzichtig doorheen.

  2. Schenk het mengsel in een ondiepe bak en vries 3-4 uur of een nacht in, tot het gestold is. Je hoeft het ijs niet te roeren terwijl het stolt – door de gin bevriest het ijs niet helemaal.

  3. Neem het ijs ca. 10 minuten voor je het wilt serveren uit de diepvries, zodat het een beetje zachter kan worden. Bestrooi met de rest van het limoenrasp en de frambozen en serveer. Het ijs blijft in de diepvries tot 2 maanden goed.

Per portie: 230 kcal | 14 g koolhydraten | 2 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Roopa Gulati Foto’s: Myles New Foodstyling: Libby Silbermann Styling: Jenny Iggleden

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!