Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Honing-limoenroomijs

Honing-limoenroomijs

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 30 minuten wachttijdca. 3 u. en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 7

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de slagroom tot hij iets dikker begint te worden. Klop de mascarpone los en klop hem door de slagroom tot een mengsel dat net niet lobbig is. Klop de gecondenseerde melk, de honing, het grootste deel van het limoenrasp, het limoensap en de gin er voorzichtig doorheen.

  2. Schenk het mengsel in een ondiepe bak en vries 3-4 uur of een nacht in, tot het gestold is. Je hoeft het ijs niet te roeren terwijl het stolt – door de gin bevriest het ijs niet helemaal.

  3. Neem het ijs ca. 10 minuten voor je het wilt serveren uit de diepvries, zodat het een beetje zachter kan worden. Bestrooi met de rest van het limoenrasp en de frambozen en serveer. Het ijs blijft in de diepvries tot 2 maanden goed.

Per portie: 230 kcal | 14 g koolhydraten | 2 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Roopa Gulati Foto’s: Myles New Foodstyling: Libby Silbermann Styling: Jenny Iggleden

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)