IJs van drie soorten room met limoenaardbeien
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de slagroom met het vanille-extract in een grote kom. Mix met een (hand)mixer in 2-3 minuten tot stijve pieken. Houd apart. Doe de koffiemelk in een andere kom en mix tot het iets dikker is geworden. Giet de gecondenseerde melk erbij en spatel erdoor. Voeg de opgeklopte slagroom toe en spatel voorzichtig tot een egaal geheel.
Schenk het geheel in een bakje van 3 liter inhoud of een cakeblik die je afdekt met folie. Zet minimaal 6 uur of een hele nacht in de vriezer. Bevroren blijft het ijs tot 2 maanden goed.
Maak wanneer het ijs bevroren is de limoenaardbeien. Doe hiervoor de aardbeien in een grote kom samen met de limoenrasp, het sap en de poedersuiker. Mix goed door elkaar. Laat een paar minuten intrekken en serveer dan met het ijs.