Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing

Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Niet traditioneel, maar zó fris; deze carpaccio is superlekker op een warme zomerdag of als start van een chique diner. Het zachte van de labneh past goed bij de zoute ansjovis.

Bereiding

  1. Snijd de sjalotjes in dunne ringetjes en leg ze ca. 5 minuten in een schaaltje koud water. Snijd de komkommers in lange dunne plakken met een mandoline of een dunschiller. Doe de komkommerplakken in een zeef en laat ca. 10 minuten boven de gootsteen uitlekken.

  2. Schenk 2 el olie uit het blikje ansjovis in een pan en verhit zachtjes op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten.

  3. Neem de knoflook uit de pan en voeg 4 ansjovisfilets uit het blikje toe. Maak de filets kapot met een houten lepel. Laat de visjes bakken
    tot ze in de olie smelten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

  4. Klop de wittewijnazijn en de Dijonmosterd door de ansjovis. Lepel de labneh op één zijde van twee borden en leg de komkommer en de sjalot er speels naast. Lepel de dressing en een paar extra ansjovisjes eroverheen.

Per portie: 261 kcal | 9 g koolhydraten | 10 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Food Styling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)