Komkommercarpaccio met ansjovis- sjalotdressing
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de sjalotjes in dunne ringetjes en leg ze ca. 5 minuten in een schaaltje koud water. Snijd de komkommers in lange dunne plakken met een mandoline of een dunschiller. Doe de komkommerplakken in een zeef en laat ca. 10 minuten boven de gootsteen uitlekken.
Schenk 2 el olie uit het blikje ansjovis in een pan en verhit zachtjes op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten.
Neem de knoflook uit de pan en voeg 4 ansjovisfilets uit het blikje toe. Maak de filets kapot met een houten lepel. Laat de visjes bakken
tot ze in de olie smelten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.Klop de wittewijnazijn en de Dijonmosterd door de ansjovis. Lepel de labneh op één zijde van twee borden en leg de komkommer en de sjalot er speels naast. Lepel de dressing en een paar extra ansjovisjes eroverheen.