Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Salade met kip, croutons, ingelegde blauwe bessen en rode ui

Salade met kip, croutons, ingelegde blauwe bessen en rode ui

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de blauwe bessen, de rode ui, de rietsuiker en de wittewijnazijn in een grote pot of kom en schud of roer alles door elkaar. Laat minimaal 1 uur of een nacht op een koele plek pekelen.

  2. Scheur het brood in stukken en snijd eventueel de dikke korstjes eraf. Meng het brood met de olijfolie, zout en peper. Bak het brood in een droge koekenpan of gril het tot de randjes goudbruin zijn.

  3. Verwarm de kip in de oven en snijd of scheur het vlees in stukken. Leg de blaadjes van de romainesla op twee borden en scheur ze eventueel in stukken als ze erg groot zijn. Leg de kip en wat blauwe bessen erop.

  4. Meng het pekelvocht met meer olijfolie om een dressing te maken. Lepel de dressing over de salade en maak af met de croutons.

Per portie: 759 kcal | 78 g koolhydraten | 54 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Food Styling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)