Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
citroenharten

5x bakken voor Valentijnsdag

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor Valentijnsdag bij elkaar. Ga jij voor je Valentijn bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken voor Valentijnsdag

Niets zo romantisch als je valentijn verrassen met een zelfgemaakte lekkernij. Want liefde gaat door de maag, toch? Bij ons zeker wel! Wij verzamelden de lekkerste recepten om mee te bakken voor Valentijnsdag. Met deze recepten zit jij gebakken!

American pancakes met pindakaasglazuur

Begin de dag goed met een ontbijtje op bed. Wat dacht je van deze American pancakes met pindakaasglazuur? Perfect om te bakken met Valentijnsdag! Hup, voetjes buiten het bed en op naar de keuken voor deze fantastische American pancakes.

american pancakes met pindakaas

Nodi d’amore (liefdesknopen)

Een knoop in je maag van spanning? Met deze liefdesknopen heb je dat letterlijk! Maak deze nodi d’amore en hopelijk zijn de figuurlijke knopen tegen het einde van het toetje wel verdwenen.

valentijnsgerechten bakken voor valentijnsdag

Lava cakejes (moelleux)

Laat je van je beste kant zien met dit show-off dessert. Met de smeuïge binnenkant laat je het hart van jouw geliefde smelten. Bestrooi met wat cacaopoeder voor de finishing touch. 

lava cakejes

Ganachetaartjes met Oreo-bodem

Verras je valentijn met deze tongstrelende traktaties. Ze zijn zo romig dat je de ganache kan laten smelten in je mond. Geniet met ogen dicht en waan je onder de Italiaanse zon. Extra indruk maken? Maal dan 100 g gevriesdroogde frambozen in een vijzel tot poeder en bestrooi de taartjes met het frambozenpoeder.

kerstdesserts Ganachetaartjes met oreo

Citroenharten

Op Valentijnsdag hartjes bakken voor jouw hartje, romantischer wordt het niet toch? Omdat deze dag al zoet genoeg is, gaan wij voor een frisse snack met citroen. Ook leuk om samen te maken.

citroenharten bakken voor valentijnsdag

Wil je iedere week de lekkerste bak recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!