
Citroenharten
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Bereiding
Rol de lappen deeg uit op bakpapier. Snijd er met een uitsteekvorm of een kartonnen sjabloon 20 harten uit. Snijd bij 10 harten de binnenkant eruit, zodat er alleen nog een contour van 1 cm overblijft (de hartjes die overblijven kun je gebruiken voor een ander recept).
Leg de 10 hartcontouren op de 10 hele harten. Bestrijk met eidooier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Was de citroenen en rasp de schil van 2 exemplaren fijn. Pers alle citroenen uit en doe het sap met de rasp in een steelpan. Voeg de suiker, maizena en boter toe. Breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en klop de eieren erdoor.
Zet de steelpan op middelhoog vuur en roer met een garde tot het mengsel indikt en de eerste belletjes verschijnen.
Druk even op het midden van de harten en vul ze met de citroencrème. Bestrooi met maanzaad.
Serveer ze warm of lauw.
Bladerdeeg
€ 12,99