Lava cakejes (moelleux)
Uitdagend
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Vet 6 puddingvormpjes (150 ml inhoud) in met boter en bestuif ze met cacao poeder. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Smelt au bain-marie 150 g boter met de chocolade in stukken.
Klop de eieren en de eidooiers met de suiker licht en romig. Spatel het chocolademengsel erdoorheen. Zeef de bloem en 2 el cacaopoeder erboven en spatel erdoorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes totdat elk vormpje voor ¾ gevuld is. (Je kunt het beslag in de vormpjes nu evt. tot 5 uur in de koelkast bewaren. Dek ze dan eerst af met vershoudfolie en laat opwarmen tot
kamertemperatuur voor je verdergaat).Druk steeds twee toffees op elkaar en duw ze in het beslag in de vormpjes tot je ze niet meer kunt zien. Bak de moelleux ca. 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat ca. 30 seconden rusten. Snijd met een scherp mes de randen los van de vormpjes en draai de moelleux om op bordjes. Bestrooi met cacaopoeder.