Maandag

Morgen ligt Foodies’ grote Japan-nummer in de winkel, maar wij gaan vandaag al lekker op de Japanse tour met sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame. We like!

> Naar het recept voor sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Dinsdag

Zin in soep? Dat komt goed uit, want voor deze Indiase currysoep maak je maar al te graag een plekje op je mealplanner.

> Naar het recept voor Tikka Masala-bloemkoolsoep met gerookte makreel

Tikka Masala-bloemkoolsoep

Woensdag

In de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing en sperziebonen – dat kan alleen maar lekker zijn. Op de warmste dag van de week gaan we dan ook voor deze heerlijke salade.

> Naar het recept voor gadogado

Gadogado: indonesische salade met aardappels, sperziebonen & pindadressing

Donderdag

Geef je donderdag wat pit met dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht. Als je hier niet van opknapt, weten wij het ook niet meer.

> Naar het recept voor noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

Vrijdag

Deze easy pasta met garnalen is zo gemaakt. Gebruik naar smaak meer of minder chilivlokken om de pasta de gewenste pittigheid te geven.

> Naar het recept voor spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

Spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

Zaterdag

Dit gerecht is zo lekker als het eruit ziet. Het is crispy, zoet, pittig, zacht, zuur en zoutig. En dat voor een eenvoudige aubergine. Voor het crispy effect is het essentieel om de plakjes aubergine goed droog te krijgen. Neem daar dus even de tijd voor. Verder heb je dit in een handomdraai op tafel.

> Naar het recept voor sticky crispy aubergine

Sticky crispy aubergine

Zondag

Alice Zaslavsky: “Wat ik nou zo leuk vind aan een zoete aardappel, is de eigenschap om op magische wijze in de schil te stomen en in puree te veranderen – mits hij lang genoeg wordt verhit. In dit recept buiten we deze methode volledig uit, om een prachtige puree te maken als dakje voor onze klassieke shepherd’s pie, met schil en al, voor die extra crunch.”

> Naar het recept voor Shepherd’s pie met zoete aardappel

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: