Pad si eew
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de saus met 2 eetlepels water en zet apart. Verhit de olie in een grote wok of koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de gehakte knoflook toe en bak 2 tot 3 minuten, tot de knoflook lichtbruin is en het aroma vrijkomt. Voeg de kip toe en bak een paar minuten, tot de kip voor 80 procent gaar is. Voeg de gehakte Chinese broccoli toe en roer door elkaar.
Zet het vuur laag en voeg de helft van de noedels en de helft van de saus toe. Beweeg de noedels door de saus; doe dit voorzichtig, anders gaan ze misschien stuk. Voeg de rest van de noedels en de rest van de saus toe en beweeg door de pan, of schud om als dat lukt. Soms doe ik dit met mijn handen. De noedels zullen een beetje aan elkaar plakken. Dat geeft niet, je wilt alleen voorkomen dat ze stukgaan. Als dat wel gebeurt, dan heeft dat verder geen invloed op de smaak.
Schuif alles in de wok aan de kant en breek de eieren aan de andere kant in de wok. Zet het vuur hoger en maak roerei van de eieren. Spatel vervolgens de noedels, de kip en de Chinese broccoli voorzichtig over het roerei. Schud een paar keer met de wok en laat de onderkant van de noedels in de pan licht roosteren. Probeer de noedels met een spatel of met je handen om te draaien, of schud de wok om ook de andere kant van de noedels te roosteren. De pad si eew is klaar als de saus vrij droog is en een deel van de noedels krokant is.
Schep op borden, garneer met geroosterde chilivlokken, ingelegde chilipepers en wat witte peper en serveer.