Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Gado gado recept

Gado gado

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Het is een klassiek recept uit Indonesië: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!  

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenmachine
Het is een klassiek recept uit Indonesië: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!  
Vegan?
Op het eerste oog lijkt het alsof dit gado gado recept in een veganistisch dieet past, maar kroepoek bevat vis. Ben je vegan? Laat dit ingrediënt dan achterwege of bekijk eens dit recept: plantaardige gado gado bowl.

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook en 1 ui. Verhit 2 el olie en bak er de gesnipperde ui, de knoflook, de pinda’s en de sambal ca. 4 minuten in. Voeg de kokosmelk en de pindakaas toe. Schenk het geheel in de keukenmachine en pureer kort tot een gladde saus. Breng op smaak met de ketjap en de azijn.

  2. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Pel 2 uien en snijd ze in ringen. Verhit 2 el olie en bak er de uiringen in 6-7 minuten goudbruin in. Laat de ui uitlekken op keukenpapier. Maak de sperziebonen en de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de sperziebonen en de bloemkool ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Koel de groenten af in koud water.

  3. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Laat de groenten uitlekken. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Snijd de tofu in blokjes. Verhit 2 el olie en bak er de tofu goudbruin in.

  4. Verdeel de groenten, de aardappel en de tofu over een schaal en verdeel er de saus overheen. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Verdeel de komkommer en de uiringen over de salade. Serveer de salade met kroepoek

Per portie: 729 kcal | 47 g koolhydraten | 20 g eiwit | 50 g vet
Indisch of indonesisch gerecht?
Gado gado komt oorspronkelijk uit Java en eigenlijk kent iedere regio wel zijn eigen variant. Zo ook deze verwesterde variant, waarbij we de gemengde groenten een stuk minder pittig eten dan in Indonesië. Can you handle the heat? Serveer er dan gerust wat extra zelfgemaakte sambal bij!

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (19 stemmen)