Vegan gado gado bowl
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de sperziebonen met wat zout in zo’n 7 minuten gaar. Kook de spitskool in de laatste twee minuten mee.
Snijd de tempé in blokjes van 1,5 tot 2 centimeter.
Verhit wat arachideolie in een pan en bak de tempé in 8-10 minuten krokant. Voeg de ketjap manis toe en bak nog twee minuten.
Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten, behalve de ketjap en de sambal, toe te voegen aan een pan. Zet het vuur op middelhoog en blijf roeren tot de saus indikt, maar breng het niet aan de kook. Roer als laatste de ketjap en sambal door de pindasaus.
Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en voeg de bloemkoolrijst met een snuf zout en een theelepel kerrie toe. Schep zo’n twee minuten om op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet een deksel op de pan en laat de bloemkoolrijst nog 3 minuten stomen.
Verdeel bloemkoolrijst over twee kommen en serveer met de spitskool, sperziebonen, komkommer, tempé, pindasaus, limoenpartjes, emping en seroendeng.