Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
We starten dit weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Maak eens een stamppot met zoete aardappelen. In dit gerecht zijn de zoete tonen en het zuurtje perfect in evenwicht.
> naar het recept voor zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
Dinsdag
Wij beginnen vrij standaard met het koken van aardappels, maar geen zorgen, dit gerecht wordt alles behalve saai. De romige aardappelpuree vormt de basis voor de krokant gebakken visburgers en de frisgroene erwtjessalade die we erbij doen knalt van het bord.
> naar het recept voor gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade
Woensdag
De soep van je oma, die is natuurlijk het de beste. Zo pleit ook Yvonne: “Deze Drentse bonensoep van mijn oma vind ik het allerlekkerste. Gevuld met bruine bonen, ui, prei en – hoe kan het ook anders – Drentse droge worst.” Ga jij dit familierecept proberen?
> naar het recept voor bruine-bonensoep van Yvonne’s oma
Donderdag
Dit gerecht maak je eenvoudig op een bakplaat naar receptuur van Donna Hay: “Met wat honing en mosterd, lekkere gebakken peren, venkel en knapperige pancetta krijg je een supersappige, buitenaards lekkere varkensfilet. In pancetta gewikkelde varkensfilets zijn smakelijker, blijven malser en krijgen een lekker knapperig jasje!”
> naar het recept voor in pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel
Vrijdag
Het is – ja ook in dit weekmenu – weer tijd voor een pizza friday! Dit keer pizza met een twist: een zoete variant. Vind je dit iets te heftig voor het avondeten? Geen probleem! Maak ‘m dan lekker als toetje of snack.
> naar het recept voor chocolate chip pizza
Zaterdag
Omdat het weekend is, heb je hopelijk de tijd om lekker lang in de keuken te staan. Als dit bij jou het geval is, ga vanavond dan zeker voor dit recept. Galbi-jjim is een van de meest populaire Koreaanse gerechten. Een echte must-try!
> naar het recept voor galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short rib
Zondag
Als iemand vraagt wat hét ultieme comfortfood is, dan is er maar één antwoord mogelijk: mac ‘n’ cheese. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Nog meer goed nieuws: je maakt ‘m met maar 5 ingrediënten.
> naar het recept voor Mac ‘n’ cheese