Maandag
Elke weekmenu trappen we af met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. We maken oven-paella met paprika, doperwten en olijven. Maar wist je dat dit officieel geen echte paella is? Benieuwd waarom? Lees dan eens dit artikel waar Bas op zoek gaat naar echt paella in Valencia. Dat neemt overigens niet weg dat dit recept onweerstaanbaar lekker is!
> naar het recept: oven-paella met paprika, doperwten en olijven
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Deze is voor de echte meatlovers! De courgettes roosteren we in de oven voor we ze serveren met het malse vlees. Beetje peterselie-olie erover and you’re good to go!
> naar het recept: geroosterde courgettes met gemarineerde biefstuk
Woensdag
Gezond, fris, licht en ook nog eens snel klaar. Met deze tabouleh haal je de zon in huis. En het beste? Binnen 20 minuten staat ‘ie al op tafel!
> naar het recept: tabouleh met abrikozen en paprika
Donderdag
Aubergine parmigiana is een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet. Door de flinke laag kaas is dit een gerecht waar je geen genoeg van kunt krijgen.
> naar het recept: aubergine parmigiana
Vrijdag
Het kan met gehakt, met kalkoen of met zwarte bonen: foodieskok Willem maakt stap voor stap de allerlekkerste burgers en vandaag gaan we voor een cheeseburger met blauwe kaas. Het water loopt ons al in de mond.
> naar het recept: cheeseburger met blauwe kaas
Zaterdag
Stiekem is het lekkerste van dit gerecht de heerlijke yoghurt-harissa saus. Harissa is een van oorsprong Tunesische saus. Deze saus wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Het is eigenlijk de Noord-Afrikaanse versie van sambal.
> naar het recept: Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade
Zondag
Ragù maken is een kwestie van tijd, liefde en geduld. Hoe langer de saus suddert, hoe beter de smaak. Trek er dus gerust de hele zondag voor uit.
> naar het recept: orecchiette met lamsragù