Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Gevulde groenten lijken soms wat uit de mode. Zonde, want het is de ideale manier om restjes op te maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze gevulde aubergines? Helemaal no waste en daarmee een heel goed begin van het weekmenu!

> naar het recept: gevulde aubergines

Gevulde aubergines weekmenu

Dinsdag

Dit recept begint misschien vrij standaard met het koken van aardappels. Maar geen zorgen, dit wordt alles behalve saai. De frisgroene erwtjessalade die we erbij doen knalt van het bord en de burgers zijn een ware traktatie.

> naar het recept: gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade

Woensdag

Minestrone is een Italiaanse soep boordevol verse groente. Wat denk jij bijvoorbeeld van venkel, bleekselderij en wortel? Je maakt hier eenvoudig een vullende maaltijdsoep van. Al kun je het ook heel goed als lunch serveren.

> naar het recept: voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

Donderdag

De zoete smaak van rode bieten past perfect bij de Italiaanse kaas pecorino. Wanneer je deze salade op tafel zet, weet je dat je gaat smullen. En dat niet alleen, hiermee voeg je eenvoudig een gezond tintje aan je weekmenu toe.

> naar het recept: geroosterde bietensalade met pecorino

Geroosterde bietensalade met pecorino

Vrijdag

Het weekend van dit weekmenu beginnen we goed met Hollandse carbonara. Dit is misschien niet de échte pasta carbonara, maar minstens net zo lekker.

> naar het recept: Hollandse carbonara

Hollandse carbonara weekmenu

Zaterdag

Carnitas is een oorspronkelijk Mexicaans gerecht waarbij grote stukken varkensvlees langzaam worden gesmoord. Dit doe je tot het vlees mals is en bij na uit elkaar valt. Het is eigenlijk de Mexicaanse versie van pulled pork. Wij eten het op een taco met typische Mexicaanse smaakmakers zoals koriander en limoensap.

> naar het recept: langzaam gegaarde pulled pork carnitas 

Slow cooked pulled pork

Zondag

Deze garnalen zijn goddelijk. Want door ze te garen in een pittige knoflooktomatensaus zijn ze heerlijk sappig en vol van smaak. Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie en geef er lekker platbrood bij. Dit laatste is een must want hiermee kun je in de saus dippen.

> naar het recept: garnalen in pittige knoflooktomatensaus

Garnalen in pittige knoflooktomatensaus weekmenu

Wil je meer inspiratie voor elke dag?