Paaseitjes over

Nu het paasweekend achter de rug is, hebben wij – letterlijk – onze buik vol van paaseitjes. Hoe heerlijk het onbeperkt smikkelen van chocolade ook was, voor ons is het stiekem nu wel genoeg geweest. Tijd om die chocolade-eitjes op te maken! Hak hiervoor bijvoorbeeld de overgebleven paaseitjes fijn en verwerk ze in je baksels. Heb je ook paaseitjes zonder vulling over? Dan kun je de chocolade ook heel eenvoudig smelten en deze gesmolten chocolade in je favoriete bakrecepten gebruiken. Van rocky roads tot chocolademousse; dit zijn onze favoriete recepten.

Wil je ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Chocolademelk van overgebleven paaseitjes

Wist je dat je van overgebleven paaseitjes eenvoudig chocolademelk maakt? Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade-eitjes in melk – eventueel met wat suiker en cacaopoeder – te laten smelten. Extra leuk is om de chocolademelk bijvoorbeeld zelf te versieren met allemaal lekkere toppings. Zet hiervoor verschillende schaaltjes klaar zodat iedereen zijn of haar eigen chocolademelk kan versieren.

Rocky roads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met… crunchy eitjes natuurlijk! Vaak houd je na de paasdagen nog een hoop chocolade-eitjes over. Deze maak je eenvoudig op met dit heerlijke chocoladegebak. Lekker no-waste en om je vingers bij af te likken!

bakken pasen kinderen paaseitjes over

Rocky road cheesecake bars

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze rocky roads met cheesecake topping. Je kunt je overgebleven paaseitjes omsmelten voor in de rocky road zelf en de overige eitjes daarna gebruiken als topping. Dat is nog eens win-win!

Rocky road cheesecake bars bakken voor Pasen paaseitjes over

Chocolade decoraties

Wist je dat je met paaseitjes de mooiste decoraties kan maken? Door de chocolade-eitjes te smelten kun je er namelijk alle kanten mee op. Sanne deelt een aantal video’s waarmee je de meest oogverblindende chocoladedecoraties zelf leert maken. Denk bijvoorbeeld chocoladenestjes en gewafelde chocolade, maar ook aan chocolade schotsen. Daar fleur je gegarandeerd elk dessert mee op.

restjes chocolade

Chocoladekoeken

Wij zijn gek op chocoladekoeken. Wanneer je ze goed bakt zijn ze lekker knapperig van buiten en heerlijk chewy van binnen. Je kunt de Toblerone in dit recept vervangen door chocolade-eitjes en je hebt in een mum van tijd heerlijke chocoladekoeken. Of hak de eitjes in stukken en maak er chocolate chip cookies mee. Hier kan je heel goed verschillende soorten chocolade-eitjes gebruiken. Wat variatie is juist lekker!

Chocoladekoeken met Toblerone