Paasbrunch recepten

De paasbrunch is het moment om uit te pakken met een prachtig gedekte tafel en heerlijk eten. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten met verse kazen voor de paasbrunch. Wat denk je bijvoorbeeld van een pannenkoeken-ontbijt, scones en breekbrood? Gerechten die niemand deze Pasen kan weerstaan. Dat beloven wij je!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mascarpone bramentartelette

Mascarpone is heel zacht en delicaat en heeft geen hele uitgesproken of aanwezige smaak. Dit zorgt ervoor dat het product heel veelzijdig te gebruiken is in diverse gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van deze tartelette met bramen? Je kunt dit zoete gebak ook heel goed met ander vers fruit maken. Denk aan frambozen, bessen of aardbeien.

> naar het recept: mascarpone bramentartelette

mascarpone-bramentartelette

Mascarponecrème met amarettini en bramen

Scones zijn niet alleen heel geschikt om bij een high tea te serveren, ook bij de paasbrunch misstaan ze niet. Je kunt ze zelf bakken met dit recept. Wij gaan voor wat variatie en maken maanzaad-scones. Wel met lemoncurd en een flinke dot clotted cream natuurlijk.

> naar het recept: maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Mais ricottakoekjes met cherrytomaten

De Italiaanse kaas ricotta kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Maar nog leuker, en lekkerder, is zelf ricotta maken. Dat is een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt en een leuk project voor wie tijdens de paasdagen wat meer tijd om handen heeft. Bak er daarna deze heerlijke hartige pannenkoeken mee.

> naar het recept: mais ricottakoekjes met cherrytomaten

mais ricottakoekjes met cherrytomaten

Pannenkoekenontbijt met bosvruchten en citroenboter

Dit recept is een variatie op ons favoriete gerecht van de Australische chef-kok Curtis Stone: ricottapannenkoeken. Het is een heerlijk lichte en luchtige pannenkoek uit de oven met knapperige bovenkant en randen. Als je geen ricotta in huis hebt, kun je ook hüttenkäse gebruiken.

> naar het recept: pannenkoekenontbijt met bosvruchten en citroenboter

paasbrunch recepten

Breekbrood met kaas

Ten slotte het perfecte tear-en-sharebrood. Kleine broodjes gevuld met cheddar, mozzarella en jalapeño’s die je dipt in je zelfgemaakte smokey tomatensaus. Lekker voor bij de paasbrunch of -borrel!

> naar het recept: breekbrood met kaas

hapjes met kaas Breekbrood met kaas

Lees ook: De grote paaseitjes test: dit zijn de lekkerste melkchocolade eitjes