Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
English breakfast

English breakfast

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg een skillet (een zware gietijzeren pan) op het rooster van de barbecue, op een gietijzeren rooster boven middelhoge vlammen van het kampvuur, op een driepoot-BBQ, direct op de hete kolen of eventueel op het fornuis.

  2. Verhit 1 el olie in de skillet en bak er de worstjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin in. Schuif de worstjes naar één kant van de pan en bak de bacon aan de andere kant goudbruin en knapperig. Haal de bacon en de worstjes uit de pan en zet apart op een bord.

  3. Voeg de champignons en een klein scheutje olie toe aan de pan en bak de champignons goudbruin. Schep de champignons op het bord bij de worstjes en de bacon. Schenk de bonen inclusief het vocht in de pan samen met de tomaten. Druk de tomaten stuk met een lepel. Zet de pan dichter bij de vlammen of zet het vuur hoger indien nodig, om het geheel aan de kook te brengen. Voeg het knoflookpoeder, de tijm, het paprikapoeder, de basterdsuiker, de worcestersaus en wat zout en peper toe. Kook 10-15 minuten tot de saus ingedikt is.

  4. Duw de worstjes in de saus. Maak 2 kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Dek af met aluminiumfolie of een deksel en verhit alles nog 5-8 minuten tot de eieren stevig zijn. Verwijder het deksel of folie, leg de plakken bacon in de pan en bedruppel alles eventueel met tabasco naar smaak. Lekker met knapperig (stok)brood.

Per portie: 850 kcal | 37 g koolhydraten | 49 g eiwit | 54 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Anna Glover Foto’s: James Lee Styling: Styling: Faye Wears Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)