Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Eton-messtartelettes op taartplateau

Eton-messtartelettes

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Zin in een snel, fris én feestelijk dessert? Deze Eton-messtartelettes zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor als je weinig tijd hebt, maar toch wil uitpakken!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
18

Ingrediënten

Benodigdheden

  • spuitzak met rond spuitmondje (optioneel)
Zin in een snel, fris én feestelijk dessert? Deze Eton-messtartelettes zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor als je weinig tijd hebt, maar toch wil uitpakken!
Meringue
Deze kun je vaak kant-en-klaar kopen, maar natuurlijk ook zelf maken! En daar maak je vervolgens heerlijke recepten mee. Bekijk deze maar eens!

Bereiding

  1. Lepel 1⁄2 tl jam in elke tartelettebodem. Klop de slagroom, de roomkaas, de vanille en de poedersuiker in een kom door elkaar.

  2. Verdeel het roomkaasmengsel met een lepel of een spuitzak met rond spuitmondje over de tartelettes. Je kunt de tartelettes nu tot 6 uur in de koelkast zetten, of meteen afmaken.

  3. Leg een minimeringue op elke tartelette. Leg de tartelettes op een bord of taartplateau om te serveren.

Per stuk: 142 kcal | 16 g koolhydraten | 2 g eiwit | 8 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Fotografie: Ella Miller Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Ellie Jarvis

Meringue vs. Pavlova
Altijd al willen weten wat het verschil is tussen deze twee? We leggen het hier voor je uit.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)