Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Paastaart met witte chocolade

5x lekkers bakken voor Pasen

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor Pasen bij elkaar. Ga jij wat lekkers bakken voor Pasen komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken voor Pasen

Wil jij deze paasdagen indruk maken tijdens het paasontbijt of juist tijdens de brunch? Ga dan zelf bakken voor Pasen! Want het lekkerste paasgebak komt natuurlijk uit eigen keuken. Ter inspiratie delen wij vijf van onze favoriete recepten om te bakken voor Pasen. Ga jij bijvoorbeeld voor de paastaart met witte chocolade of voor de klassieke carrotcake? Het is jouw feestje, dus jij kiest.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paastaart met witte chocolade

Het leukste aan deze paastaart maken? Dat is het versieren met onredelijke hoeveelheden witte chocolade natuurlijk! Versier hem naar je eigen smaak met paashaasjes, kuikentjes of ook eieren.

Paastaart met witte chocolade

Paastaart met witte chocolade

Het leukste aan het maken van deze feestelijke taart? Het versieren met onredelijke hoeveelheden witte chocolade natuurlijk! Het is Pasen, dus dan mag dat. Versier de taart naar je eigen smaak. Wat paashaasjes erop? Een paar kuikentjes erbij? Just go for it!

Naar het recept

Paascake

Op en top paascake is toch wel carrotcake. Bij voormalig Foodies Friend Inge staat met Pasen deze carrotcake op tafel. En met dit recept proef je hem zelf. Deze taart is een echte showstopper en hiermee maak jij dan ook gegarandeerd indruk. Beloofd! En niet zeggen dat er nauwelijks wortelen in zitten hè? Dat is ons geheim..

Wentelteefjes

Dit zijn spectaculair lekkere wentelteefjes met bolussuiker. Maak ook het rozijnenbrood met gele rozijnen zelf, naar recept van onze favoriete bakker Edwin Klaasen.

recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjes van rozijnenbrood en bolussuiker

Spectaculair lekkere wentelteefjes met bolussuiker. Maak ook het rozijnenbrood met gele rozijnen zelf, naar recept van onze favoriete bakker Edwin Klaasen.

Naar het recept

Paas cheesecake

Wil jij je paasbrunch dit jaar aanvullen met iets bijzonders? Kies dan eens voor dit heerlijke recept en maak een paas cheesecake met chocolade en paaseitjes.

Paas ‘cupcakes’

Cupcakes kennen we nu wel, maar deze mini-paastulbandjes zijn een leuke variatie. Schattig zijn ze hè? Dat is weer even wat anders dan een grote cake. En het beste? Deze kleine baksels maken de paasbrunch instant éxtra feestelijk. Tip van ons: gebruik de botercrème die je overhoudt voor deze slagroomtruffels voor bij de koffie.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!