Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Stoofpot van wild zwijn en bier

Waanzinnig weekendmenu met herfstgerechten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Herfstgerechten

Zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen, krijgen wij spontaan zin in knusse herfstgerechten. Denk aan dampende soepjes en warme stoofpotten met ingrediënten zoals pompoen en appels. Om er dit seizoen een feestje van te maken hebben wij de heerlijkste herfstgerechten voor je verzameld en op een rijtje gezet. Steek de kaarsjes maar alvast aan en ga gelijk aan de slag. Want met dit herfstige menu beleef je een heerlijk  én smaakvol najaar.

Iedere week de lekkerste tips & ovengerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Hiernaar verlangen wij in de zomer: dampende soepjes met dikke tosti’s. Nu het buiten steeds kouder begint te worden, mag het gelukkig weer. Zodra we dit menu gingen samenstellen wisten we dan ook gelijk: pompoensoep moest het voorgerecht zijn. Maak deze pompoensoep met bijvoorbeeld een heerlijke hartige tosti met blauwe kaas. Of maak krokante croutons. Jij kiest!

> naar het recept: romige pompoensoep met blauwekaastosti

soep herfst

Hoofdgerecht

Niets is zo verwarmend als een goed stoofgerecht. Voor het beste resultaat laat je dit herfstgerecht uren op het vuur sudderen. Zo komen de smaken van wild zwijn, laurier en kruidnagel perfect tot hun recht. Daarbij staat zo’n pruttelende pan op het fornuis ook gewoon onwijs gezellig. Zelfs de kleur van dit hoofdgerecht is op en top herfst. Vind je ook niet? Herfstiger dan dit wordt het niet wat ons betreft.

Zeker tijdens #stovember komt dit gerecht goed van pas!

> naar het recept: stoofpot van wild zwijn en bier

Stoofpot van wild zwijn en bier

Nagerecht

Een heerlijke nagerecht, zeker aan het eind van een uitgebreid diner. De zoete en frisse smaak van appels past perfect bij amandelspijs. Heb je dit weekend alle tijd? Maak dan eens zelf amandelspijs. Een leuk weekendproject en waarschijnlijk een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt.

> naar het recept: appeltjes met spijs uit de oven

Wat is spijs: appeltjes met spijs

Lees ook: 5x herfstige zoetigheden om te bakken met appel

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!