Advertentie
November wordt #stovember
Samen met Tefal maken we er in november één groot feest van. Zo staat Foodies Vetter dan Ooit boordevol met onweerstaanbare stoofrecepten en delen we online de beste tips & tricks. Vier jaar geleden riep Tefal #stovember in het leven. Sindsdien vieren we jaarlijks een feestje in november, uiteraard met de lekkerste recepten en fijnste stoofpannen. Wist je namelijk dat Tefal niet alleen prachtige koekenpannen en strijkijzers heeft? Maar ook handige Tefal braadpannen en multicookers, speciaal gemaakt om de lekkerste stoofrecepten op tafel te toveren.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tefal Trattoria
Lichtvoetig deze donkere maand starten? Jazeker, want deze gietaluminium pannen van Tefal zijn veel lichter dan je van een stoofpan gewend bent, maar met dezelfde kwaliteiten. Zo kunnen deze pannen tot een temperatuur van 250°C in de oven gebruikt worden, maar ook op alle soorten warmtebronnen, waaronder inductie.
Wil je deze Trattoria pan van Tefal zelf proberen? Doe mee met de winactie en maak kans op zo’n mooie stoofpan! Want het is natuurlijk geen feestje zonder een goede winactie. We pakken groots uit en geven elke week in november een stoofpan van Tefal Trattoria weg! Vanaf 8 november 2022 kiezen we elke dinsdag een winnaar die deze prachtige pan thuis gestuurd krijgt. Wil je extra kans maken? Ga dan zelf aan de slag met de wereldse stoofrecepten uit de laatste Foodies. Tag ons op Instagram en gebruik #stovember & #iamfoodies.
Recepten voor #stovember
Samen met Tefal maakten we dit jaar weer vier onweerstaanbare recepten met een wereldse twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spaanse bonenstoof of Braziliaanse visstoof? Jij kiest jouw favoriet! De komende maand gaan ook nog eens verschillende foodbloggers met de recepten van #stovember aan de slag voor nóg meer inspiratie, tips & tricks!
Nihari (Pakistaanse runderstoof)
Het eerste recept is een kruidige Pakistaanse stoof. Serveer ‘m met knapperige naan en frisse smaakmakers zoals gember en citroen. Het gerecht is de ultieme cozy comfortfood.
> naar het recept: Nihari (Pakistaanse runderstoof)
Moqueca (Braziliaanse visstoof)
Dit is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en koriander. Traditioneel wordt deze Braziliaanse stoof in een speciale aardewerken pot gemaakt. Maar in een stoofpan lukt het uiteraard ook erg goed.
> naar het recept: moqueca (Braziliaanse visstoof)
Jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)
Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang.
> naar het recept: jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)
Fabada asturiana (Spaanse bonenstoof met spek)
Het laatste recept is een Spaanse stoof. Supersimpel maar ook superlekker. Je maakt deze stoof met slechts een handjevol ingrediënten: grote witte bonen, spek, worst en uien. Begint jouw maag ook gelijk te knorren?
> naar het recept: fabada asturiana (Spaanse bonenstoof met spek)
Lees ook: Win elke week een Tefal Trattoria stoofpan met #stovember
Onze tips
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.