Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Nihari

Nihari (Pakistaanse runderstoof)

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor erbij

Dit heerlijk kruidige Pakistaanse stoofgerecht wordt traditioneel ’s nachts gegaard en opgewarmd bij het ontbijt gegeten. Maar jij kunt ‘m natuurlijk bij het avondeten serveren, met knapperige naan en frisse smaakmakers zoals gember en citroen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Verhit 3 el olie in een ruime, ovenbestendige braadpan en bak er de uien op matig vuur in ca. 8 minuten goudbruin in. Schep de uien uit de pan en houd apart. Zet het vuur hoog en braad het vlees ca. 5 minuten per zijde. Neem het vlees uit de pan en verhit 1 el olie in het bakvet. Fruit er de hele specerijen ca. 1 minuut in. Voeg de garam masala toe en fruit nog 30 seconden. Voeg de uien en het vlees weer toe en meng goed door. Blus af met zoveel heet water dat het vlees net onderstaat en roer het zout erdoorheen. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees in 4-5 uur boterzacht in de oven.

  2. Verwijder het bot van de schenkel en trek het vlees met een vork uit elkaar. Schep ca. 150 ml van het kookvocht uit de pan en laat kort afkoelen. Roer de bloem met dit kookvocht tot een glad papje. Voeg het papje al roerend toe aan het stoofvlees en laat ca. 5 minuten doorkoken om het geheel te binden. Serveer het stoofvlees met naan, koriander, gemberreepjes, krokante sjalotjes en citroen.

Per portie: 605 kcal | 37 g koolhydraten | 52 g eiwit | 27 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 / 5.0 (3 stemmen)