Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken in drie simpele stappen

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Zelf amandelspijs maken is eigenlijk een must voor pakjesavond. Het is niet alleen leuk om te doen, het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekje of gevulde koek ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien deze veelzijdige vulling minstens een week in de koelkast moet rijpen, delen we vandaag alvast het recept met je. Zo ben je zeker op tijd voor het heerlijk avondje.

Bereiding

  1. Was de citroen, dep hem droog en rasp de schil ervan af. Maal de amandelen met de citroenschil fijn in een keukenmachine.

  2. Voeg de suiker toe en maal het geheel nogmaals fijn. Knijp het sap uit de citroen en voeg zoveel toe aan de spijs zodat er een dikke, maar gladde massa ontstaat.

  3. Doe je zelfgemaakte amandelspijs in een schone bak en laat hem goed afgedekt minimaal één week rijpen in de koelkast.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)