Zelf amandelspijs maken in drie simpele stappen
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Zelf amandelspijs maken is eigenlijk een must voor pakjesavond. Het is niet alleen leuk om te doen, het maakt jouw gevulde speculaas, bitterkoekje of gevulde koek ook aanzienlijk lekkerder. Aangezien deze veelzijdige vulling minstens een week in de koelkast moet rijpen, raden we je aan om op tijd te beginnen voor het heerlijk avondje.
Tip
In de meeste recepten wordt voor het verwerken van amandelspijs een ei toegevoegd.
Bereiding
Was de citroen, dep hem droog en rasp de schil ervan af. Maal de amandelen met de citroenschil fijn in een keukenmachine.
Voeg de suiker toe en maal het geheel nogmaals fijn. Knijp het sap uit de citroen en voeg zoveel toe aan de spijs zodat er een dikke, maar gladde massa ontstaat.
Doe je zelfgemaakte amandelspijs in een schone bak en laat hem goed afgedekt minimaal één week rijpen in de koelkast.