Advertentie
Je herkent het vast wel: afgieten deed je door het water door een kleine opening tussen de pan en de deksel te laten wegstromen, waarbij de deksel vervolgens verschoof en een aanzienlijk deel van je pasta in de gootsteen belandde. Na de zoveelste fail besloot ik toch maar over te stappen op een vergiet om soortgelijke toestanden te voorkomen. En toen kwam ik de lifehack tegen waar ik al die tijd op had gewacht. Het beste van alles? Hij is zó simpel dat ik niet snap dat ik hem niet zelf heb kunnen bedenken.
Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pasta afgieten: de beste tip ooit
TikTokker @real_ensee ontdekte dat het veel beter is om pasta af te gieten óp een vergiet dan ín een vergiet. Daardoor heb je nooit meer het gezeur dat je vergiet te klein is of dat er alsnog pasta naast valt. Benieuwd geworden? Bekijk de video hieronder en laat je overtuigen…
@real_enseetell the truth you didn’t know about this? ##fyp##foryou##normalpeople##lifehacks
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Roxanne