Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
pasta afgieten tips

Wow! Deze hack om pasta af te gieten is de beste die we ooit zagen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Spaghetti bolognese, penne carbonara en rigatoni alla norma: met pasta kun je eindeloos variëren. Even je favoriete soort koken, afgieten en klaar ben je. Maar eh, dat afgieten is soms nog best een dingetje. Voor we deze lifehack ontdekte tenminste, als je deze truc kent wordt afgieten ineens een eitje.

Je herkent het vast wel: afgieten deed je door het water door een kleine opening tussen de pan en de deksel te laten wegstromen, waarbij de deksel vervolgens verschoof en een aanzienlijk deel van je pasta in de gootsteen belandde. Na de zoveelste fail besloot ik toch maar over te stappen op een vergiet om soortgelijke toestanden te voorkomen. En toen kwam ik de lifehack tegen waar ik al die tijd op had gewacht. Het beste van alles? Hij is zó simpel dat ik niet snap dat ik hem niet zelf heb kunnen bedenken.

Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pasta afgieten: de beste tip ooit

TikTokker @real_ensee ontdekte dat het veel beter is om pasta af te gieten óp een vergiet dan ín een vergiet. Daardoor heb je nooit meer het gezeur dat je vergiet te klein is of dat er alsnog pasta naast valt. Benieuwd geworden? Bekijk de video hieronder en laat je overtuigen…

@real_enseetell the truth you didn’t know about this? ##fyp##foryou##normalpeople##lifehacks

♬ Niagara Street – Ensee

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!