Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Pitabroodjes met broccoli-falafel

Falafel maken: 5x lekkere recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Broodje falafel laten bezorgen? Dat kan, maar je kunt ook zelf falafel maken. Zo moeilijk is het niet, bekijk deze recepten maar eens.

Zelf falafel maken

Falafel is een gerecht uit het Midden-Oosten, gemaakt van kikkererwten die gepureerd worden met allerlei kruiden en knoflook en gevormd worden tot balletjes. Deze balletjes worden gefrituurd en veelal geserveerd met pita’s, salade en knoflooksaus. Je kunt het volop bestellen via Thuisbezorgd, maar wist je dat falafel zelf maken helemaal niet moeilijk is?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten om zelf falafel te maken

Zelf aan de slag? Wij hebben vijf verschillende recepten voor je op een rij gezet. Duik maar gauw de keuken in, want zo heb jij die Thuisbezorgd-app niet meer nodig!

Cover voor

Pittige falafel met tahinsaus en dukkah mét biertip

De kleuren knallen van de tafel en de smaken zijn in perfect evenwicht met een intens hoppig biertje. De zelfgemaakte dukkah en tahinsaus maken het helemaal af.

Naar het recept
Cover voor

Falafel met hummus

Schenk maar vast een fruitig biertje in, want bij dit kruidige bordje eten sluit zo’n ijskoud biertje perfect aan. Lekker bij de borrel, of als volledige maaltijd met wat brood en groenten om te dippen.

Naar het recept
Broodje falafel valle del sol

Broodje falafel

De eerste versie van dit Midden-Oosterse gerecht werd in plaats van kikkererwten van tuinbonen gemaakt, een gangbaar ingrediënt in de Egyptische regio. De naam is dan waarschijnlijk ook ontleend aan ‘fava’ of ‘faba’ – dit is hoe tuinbonen in verschillende talen heten. Maar geef ons maar die met kikkererwten!

Naar het recept
Hummus met gegrilde groenten, falafel en naan

Hummus met gegrilde groenten, falafel en naan

Siham van sihamdaily.nl: “Deze huisgemaakte hummus met gegrilde groenten is heerlijk als je wat later in de middag luncht en de tijd wilt nemen om je lunch klaar te maken. Voor mij is dit het perfecte weekendrecept.”

Naar het recept
Pitabroodjes met broccoli-falafel

Pita’s met broccoli-falafel

Wil je graag nog wat extra groente? Ga dan voor dit recept waarin ook broccoli zit! Zo krijg je ongemerkt extra veel groen binnen. Lekker met een tahinsausje, wat sla en pitabroodjes.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!