Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng in een pan een laagje water aan de kook. Doe de broccoli in een stoommandje en stoom hem afgedekt ca. 10 minuten boven het kokende water tot hij heldergroen en beetgaar is.
  2. Doe de broccoli in een keukenmachine met de kikkererwten, de knoflook, 2 el tahin, het komijnpoeder, de geraspte citroenschil en 1 el citroensap. Bestrooi royaal met zout en peper en pureer tot een dikke, grove pasta. Vorm met natte handen 16 balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  3. Roer intussen 40 g tahin met 1 el citroensap en 2 el heet water glad en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pita’s in een broodrooster en snijd ze open. Vul iedere pita met wat sla en 4 balletjes. Besprenkel royaal met de tahindressing.

Per broodje: ca. 388 kcal
18 g eiwit | 13 g vet | 43 g koolhydraten

BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Liberty Fennell