Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pitabroodjes met broccoli-falafel

Pita’s met broccoli-falafel

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng in een pan een laagje water aan de kook. Doe de broccoli in een stoommandje en stoom hem afgedekt ca. 10 minuten boven het kokende water tot hij heldergroen en beetgaar is.

  2. Doe de broccoli in een keukenmachine met de kikkererwten, de knoflook, 2 el tahin, het komijnpoeder, de geraspte citroenschil en 1 el citroensap. Bestrooi royaal met zout en peper en pureer tot een dikke, grove pasta. Vorm met natte handen 16 balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

  3. Roer intussen 40 g tahin met 1 el citroensap en 2 el heet water glad en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pita’s in een broodrooster en snijd ze open. Vul iedere pita met wat sla en 4 balletjes. Besprenkel royaal met de tahindressing.

Per portie: 388 kcal | 43 g koolhydraten | 18 g eiwit | 13 g vet

BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)