Bereiding

1. Kook de regenboogwortels ca. 5 minuten voor in een pan met ruim kokend water en 1⁄2 tl zout. Giet de wortels af en spoel af met koud water. Snijd de wortels in de lengte doormidden.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng 2 el olijfolie, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, het komijnpoeder en de uitgelekte kikkererwten en zet apart. Leg ondertussen de wortels met de rode ui in een met bakpapier beklede ovenschaal, bedruppel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.

3. Rooster ondertussen voor de dukkah alle ingrediënten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Laat ca. 5 minuten afkoelen en maal dan fijn in een vijzel of blender. Meng voor de tahinsaus de ingrediënten door elkaar. Bewaar de saus in de koelkast.

4. Haal de wortel en ui na de baktijd uit de oven. Leg de falafel en de kikkererwten erbij en bak nog ca. 10 minuten verder in de oven. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Strooi de spinazie eroverheen en hussel door elkaar. Serveer met de tahinsaus en een flinke schep dukkah. Garneer met verse munt en wat geraspte limoenschil.

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: alexstyling.nl

Lekker met Gandolf IPA

Biertip van biersommelier Nathan: “Gandolf IPA is een mooi intens, hoppig bier dat past bij deze pittige falafel. Gandolf IPA is exclusief verkrijgbaar op thuistapsysteem The SUB. Fruitigheid uit de hop speelt de hoofdrol, samen met een zekere kruidigheid, ook wel eens harsig genoemd. De afdronk is behoorlijk bitter, maar zeker niet wrang. De zoetheid uit de mout zorgt voor voldoende balans. Weelderig gehopte bieren passen goed bij kruidige, maar niet al te pittige gerechten. De bitters uit de hop versterken namelijk de pittigheid, en andersom. De overige kruiden en specerijen in dit gerecht vormen samen met de hop een prachtig samenspel, terwijl het gerecht genoeg body heeft om het redelijk straffe bier aan te kunnen. Vind je het bier te bitter? Voeg dan iets meer zout toe aan het gerecht, dat tempert de bitters in het bier.”