Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Pittige falafel met tahinsaus en dukkah mét biertip

Pittige falafel met tahinsaus en dukkah mét biertip

In samenwerking met Beerwulf
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de dukkah

Voor de tahinsaus

Met een grote groep gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel met een versgetapt bijpassend bier? Pak het recept voor deze tray-bake en je weet dat je goed zit. De kleuren knallen van de tafel en de smaken van de falafel en de dukkah zijn in perfect evenwicht met het intens hoppige bier: Gandalf IPA.

Bereiding

  1. 1. Kook de regenboogwortels ca. 5 minuten voor in een pan met ruim kokend water en 1⁄2 tl zout. Giet de wortels af en spoel af met koud water. Snijd de wortels in de lengte doormidden.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng 2 el olijfolie, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, het komijnpoeder en de uitgelekte kikkererwten en zet apart. Leg ondertussen de wortels met de rode ui in een met bakpapier beklede ovenschaal, bedruppel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.

  3. 3. Rooster ondertussen voor de dukkah alle ingrediënten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Laat ca. 5 minuten afkoelen en maal dan fijn in een vijzel of blender. Meng voor de tahinsaus de ingrediënten door elkaar. Bewaar de saus in de koelkast.

  4. 4. Haal de wortel en ui na de baktijd uit de oven. Leg de falafel en de kikkererwten erbij en bak nog ca. 10 minuten verder in de oven. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Strooi de spinazie eroverheen en hussel door elkaar. Serveer met de tahinsaus en een flinke schep dukkah. Garneer met verse munt en wat geraspte limoenschil.

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto's: Willem van Santen Styling: alexstyling.nl

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)