Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Falafel met hummus

Falafel met hummus

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Biersommelier Nathan Hak geeft bieradvies voor je tuinparty: “Kies bij de falafel witbier van de Amsterdamse brouwer Walhalla. Witbier is een van origine Belgische bierstijl, gebrouwen met tarwe, koriander en citrusschil. Minerva (4,4%) wordt ook met spelt en een vleugje citroensap gebrouwen. Dat maakt dit een heel verfrissend, fruitig bier, heerl k in de zomer. Het fruitige voegt een extra dimensie toe aan het gerecht, de kruidigheid in het gerecht en in het bier sluit goed aan en het koolzuur snijdt lekker door de romigheid.”

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en maal tot een zeer gladde smeuïge pasta. Voeg eventueel wat lauw water toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Hak alle ingrediënten behalve de bloem voor de falafel grof in een keukenmachine. Kneed er met een houten lepel de bloem doorheen. Vorm met natte handen ca. 12 langwerpige balletjes of rolletjes van het ‘deeg’.

  3. Bak de falafel in 2-3 el olie goudbruin en krokant in ca. 5 minuten. Strij k de hummus uit op een schaal. Roer er 1 el yoghurt doorheen maar meng het niet helemaal. Besprenkel de hummus met 2 el olijfolie en strooi er wat paprikapoeder overheen.

  4. Verdeel de falafel over de hummus. Serveer eventueel met wat verse peterselieblaadjes.

Per portie: 502 kcal | 27 g koolhydraten | 14 g eiwit | 36 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen, Styling: Femke van Waveren, Foodstyling: Sjoerd Kleijn

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Walhalla Minerva

€ 2,39
Cover voor Walhalla Minerva