Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en maal tot een zeer gladde smeuïge pasta. Voeg eventueel wat lauw water toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Hak alle ingrediënten behalve de bloem voor de falafel grof in een keukenmachine. Kneed er met een houten lepel de bloem doorheen. Vorm met natte handen ca. 12 langwerpige balletjes of rolletjes van het ‘deeg’.
  3. Bak de falafel in 2-3 el olie goudbruin en krokant in ca. 5 minuten. Strij k de hummus uit op een schaal. Roer er 1 el yoghurt doorheen maar meng het niet helemaal. Besprenkel de hummus met 2 el olijfolie en strooi er wat paprikapoeder overheen.
  4. Verdeel de falafel over de hummus. Serveer eventueel met wat verse peterselieblaadjes.

Per portie: ca. 502 kcal
14 g eiwit | 36 g vet | 27 g koolhydraten

Receptuur en foto’s: Willem van Santen, Styling: Femke van Waveren, Foodstyling: Sjoerd Kleijn

Walhalla Minerva

Lekker met

Walhalla Minerva
€2,39