Voorgerechten op de BBQ

Ratatouillespies met basilicumolie

We beginnen met spiesjes van de grill. Jij maakt de olie, hij de spiesjes. Samen rijgen met je neefjes en nichtjes en het feestje kan beginnen.
aubergine ratatouillespies met basilicumolie

Paprikaspies met geitenkaaspesto

Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Deze paprikaspies is zo’n goede variatie. De paprika breng je namelijk op smaak met komijnzaad en venkelzaad. En de pesto maak je aan met geitenkaas. Hmm!
Paprikaspies met geitenkaaspesto

Hoofdgerechten op de BBQ

Bistecca met paddenstoelen in marsala 

Voor het hoofdgerecht ga je voor een bistecca óf toch liever een warmgerookte zalm op een cederhoutenplank? Waar ga jij voor?
bistecca met paddenstoelen in marsala

Warmgerookte zalm met dragonmayonaise

gerookte zalm

Nagerechten van de barbecue

BBQ-ananas met vanilleroomijs

Natuurlijk kun je ook desserts maken op een barbecue? Zelfs een appeltaart, zoals we deden op de Big Green Egg!
bbq roomijs met vanilleroomijs

Appeltaart met karamelcrumble uit de Big Green Egg

Vergeet de clotted cream niet!
appeltaart big green egg

Kijk ook bij deze barbecue recepten:

Liever chicken on a can, saté babi of pulled pork tijdens je kerst bbq?