Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
chicken on a can

Chicken on a can

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stook een houtskoolbarbecue met deksel op tot ca. 120°C. Leg de kolen aan één kant, zodat de temperatuur aan de andere kant lager blijft.

  2. Meng de boter met de ketjap. Wrijf de kip in met zout, peper en het paprikapoeder. Wrijf de kip daarna in met de ketjapboter. Open het blikje en schuif de kip eroverheen.

  3. Zet de kip rechtop in de barbecue en sluit het deksel. Braad de kip in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Draai de kip regelmatig rond zodat hij aan alle kanten gelijk gebraden is.

  4. Neem de kip voorzichtig uit de barbecue en laat ca. 15 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Lekker met een lik mayonaise, coleslaw en geroosterde aardappels.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)