Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
bistecca met paddenstoelen in marsala

Bistecca met paddenstoelen in marsala

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Tip
Voor de Marsala kun je kiezen voor een zoete of droge. Het hangt helemaal af van jouw smaak, voor dit gerecht zouden wij een droge marsala uit de kast trekken!

Bereiding

  1. Breng voor de polenta 800 ml water met wat zout aan de kook. Voeg al roerend geleidelijk de polenta toe en blijf ca. 2 minuten roeren. Zet het vuur laag en kook de polenta 30-40 minuten.
    Roer regelmatig door.

  2. Giet de polenta in een bakblik van ca. 16×22 cm, zodat de polenta ca. 3 cm hoog is. Dek de polenta af en zet 2-3 uur in de koelkast. Verdeel de polenta in stukjes.

  3. Bestrooi de T-bonesteak royaal met zout en laat ca. 20 minuten bij kamertemperatuur intrekken. Zo wordt er vocht aan het vlees onttrokken waardoor er tijdens het grillen een mooiere korst
    ontstaat.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de knoflook ca. 1 minuut in. Voeg de paddenstoelen toe en bak ca. 2 minuten. Voeg de marsala toe en kook ca. 1 minuut. Voeg de kippenbouillon
    en de boter toe. Kook het geheel in tot een licht gebonden saus. Houd de saus warm.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit een grillpan of een barbecue zeer heet. Dep het vlees droog en bestrijk licht met olijfolie. Gril de steak ca. 3 minuten per
    zijde en ca. 3 minuten op de vetrand tot deze mooi goudbruin is. Leg het vlees in een braadslee in de oven en braad 12-15 minuten voor rare en 17-20 minuten voor medium. Neem het vlees uit de oven, bedek losjes met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Laat de oven aan.

  6. Verhit de frituurolie in een ruime pan tot 180°C. Frituur de polenta portiegewijs in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Houd de
    porties warm in de oven.

  7. Verwarm de crème fraîche en de gorgonzola in een pannetje op laag vuur tot de kaas gesmolten is.

  8. Snijd het vlees in plakken en serveer ze met de paddenstoelen, de gorgonzolasaus en de gefrituurde polenta. Bestrooi met de peterselie.

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)