Advertentie
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem.
Chocola! Wie houdt er niet van? Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons.
Zo maak je het
Voor wie het werken met chocolade spannend vindt is het maken van een ganache een prima start, want veel eenvoudiger wordt het niet. Je verwarmt de room, neemt hem van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Maak bijvoorbeeld deze ganachetaartjes met Oreo-bodem. Roer de ganache wel goed door met een spatel en niet met een garde. Door de garde ontstaan er luchtbelletjes en je wil juist een lekker smeuïg mengsel. De Ganachetaartjes zijn superromig en echte tongstrelende traktaties. Lekker voor bij de koffie! Als ze dat halen..
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.