Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem.
Chocola! Wie houdt er niet van? Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons.
willem's kooktips

Zo maak je het

Voor wie het werken met chocolade spannend vindt is het maken van een ganache een prima start, want veel eenvoudiger wordt het niet. Je verwarmt de room, neemt hem van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Maak bijvoorbeeld deze ganachetaartjes met Oreo-bodem. Roer de ganache wel goed door met een spatel en niet met een garde. Door de garde ontstaan er luchtbelletjes en je wil juist een lekker smeuïg mengsel. De Ganachetaartjes zijn superromig en echte tongstrelende traktaties. Lekker voor bij de koffie! Als ze dat halen..