Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
willem

Je eet ze vast graag: heerlijk zachte, sponzige biscuittaarten. Soms is zo’n basis van biscuitdeeg alleen wat droog. De oplossing: tremperen je biscuitbodem. Tremperen klinkt moeilijk, maar is eigenlijk niets meer dan het licht besprenkelen van de biscuit met likeur. Kies voor een likeur die goed bij de smaak van je taart past en ga wanneer er kinderen in het gezelschap zijn voor een lekkere fruitige siroop.

Bij mij in de tuin groeien ze weer weelderig: verse kruiden in alle soorten en maten. De hele zomer door gebruik ik ze in talloze gerechten. Ze geven veel smaak aan pasta’s, soepen, sauzen, aan vlees- en visgerechten en zelfs in salade’s of op een broodje kaas kun je er lekker mee variëren. Verwerk verse kruiden pas in je gerecht aan het einde van de bereidingstijd, in tegenstelling tot gedroogde kruiden verliezen ze namelijk hun smaak als je ze te lang mee kookt.

Verse knoflook is heerlijk om in talloze gerechten te verwerken. Een nadeel: je handen ruiken na de bereiding soms erg naar knoflook. Een eenvoudige techniek om het vliesje zo snel mogelijk van de teentjes knoflook te verwijderen is door de teentjes met de platte kant van een mes eerst te pletten. Zo barst het vliesje open en haal je de teentjes er gemakkelijk uit. Lekker aan de slag met die verse knoflook dus!

Ben je ‘s ochtends vergeten het vlees voor ‘s avonds uit de vriezer te halen? Ga dan niet aan de slag met de magnetron, dat is zonde van je vlees. Neem gewoon een grote kom of schaal met koud water en leg daar het bevroren, in plastic verpakte, vlees in. Kleine stukken vlees zijn zo in een half uur ontdooid. Door het bevroren vlees daalt de temperatuur van het water. Vervang het water daarom af en toe, zo ontdooit het vlees sneller. Bereid het vlees direct, door de opgelopen temperatuur is het niet langer houdbaar.