
Elke vrijdag ontvangen ingeschreven foodies onze leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang elke vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
Lees verder na de advertentie
✩
Je eet ze vast graag: heerlijk zachte, sponzige biscuittaarten. Soms is zo’n basis van biscuitdeeg alleen wat droog. De oplossing: tremperen je biscuitbodem. Tremperen klinkt moeilijk, maar is eigenlijk niets meer dan het licht besprenkelen van de biscuit met likeur. Kies voor een likeur die goed bij de smaak van je taart past en ga wanneer er kinderen in het gezelschap zijn voor een lekkere fruitige siroop.
✩
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bij mij in de tuin groeien ze weer weelderig: verse kruiden in alle soorten en maten. De hele zomer door gebruik ik ze in talloze gerechten. Ze geven veel smaak aan pasta’s, soepen, sauzen, aan vlees- en visgerechten en zelfs in salade’s of op een broodje kaas kun je er lekker mee variëren. Verwerk verse kruiden pas in je gerecht aan het einde van de bereidingstijd, in tegenstelling tot gedroogde kruiden verliezen ze namelijk hun smaak als je ze te lang mee kookt.
✩
Verse knoflook is heerlijk om in talloze gerechten te verwerken. Een nadeel: je handen ruiken na de bereiding soms erg naar knoflook. Een eenvoudige techniek om het vliesje zo snel mogelijk van de teentjes knoflook te verwijderen is door de teentjes met de platte kant van een mes eerst te pletten. Zo barst het vliesje open en haal je de teentjes er gemakkelijk uit. Lekker aan de slag met die verse knoflook dus!
✩
Ben je ’s ochtends vergeten het vlees voor ’s avonds uit de vriezer te halen? Ga dan niet aan de slag met de magnetron, dat is zonde van je vlees. Neem gewoon een grote kom of schaal met koud water en leg daar het bevroren, in plastic verpakte, vlees in. Kleine stukken vlees zijn zo in een half uur ontdooid. Door het bevroren vlees daalt de temperatuur van het water. Vervang het water daarom af en toe, zo ontdooit het vlees sneller. Bereid het vlees direct, door de opgelopen temperatuur is het niet langer houdbaar.
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.