Lees verder onder de advertentie
Zes boeken die plezier geven voor twee. Van experimenteren met hagelslag tot fijne doordeweekse gerechten en ontbijtjes op bed.
Lees verder onder de advertentie
Dit boek gaat terug in de tijd. Naar vier eeuwen dineren bij de familie Van Loon aan onder meer de Keizersgracht in Amsterdam. Zowel de tafelgebruiken van de familie als alle voorbereidingen van het personeel komen aan bod. Tussen de recepten door trakteert Jannie van der Heijden je op de culinaire gebruiken uit die tijd. Wil je meer weten over de familie Van Loon? Bezoek het gerestaureerde Museum Van Loon.
Jannie van der Heijden. Dineren aan de gracht.
Nijgh & van Ditmar. 192 pagina’s. Prijs: 30,99 euro.
Leuk, al die kookboeken vol voor-, bij- en nagerechten, maar in veel gevallen ben je toch vooral opzoek naar hoofdgerechten. Makkelijke gerechten voor doordeweekse dagen of pronkstukken om in het weekend mee uit te pakken. Dit boek staat boordevol zulke gerechten. Van kip parmigiana met tagliatelle tot poké bowl en van snelle babi pangang tot fijne truffelrisotto met champignons. Ontwikkeld met (keuken)liefde!
Annemiek Verweij. Koken met keukenliefde.
Forte Uitgevers. 192 pagina’s. Prijs: 21,50 euro.
Misschien schrikken woorden als ‘gezond’ en ‘vegan’ jou als foodie een beetje af, maar dat hoeft niet als het aan de auteurs van Soul Kitchen ligt. Zij willen met hun kookboek laten zien dat hun gerechten vooral fris, seizoensgebonden en heel erg lekker zijn – en ja, ook nog eens gezond en vegan. En moeilijk? Dat allesbehalve. Dat is voor iedere kok handig, foodie of geen foodie, vegan of geen vegan.
Kim Vercoutere en Tine Tomme. Soul Kitchen.
Lannoo. 240 pagina’s. Prijs: 25,99 euro.
Wie is er geen fan van hagelslag? Er gaat niets boven een verse witte boterham met strooibare chocolade. Of toch wel? Dit boek experimenteert met hagelslag en laat zien dat je er ook ontbijtmuffins en swirlbroodjes van kan maken. Tot zover niets verrassends. Spannend wordt het bij het hartige hoofdstuk waar ze hagelslag gaan combineren met tomatensoep, zalm en kip. Gevalletje ‘eerst proeven dan oordelen?’
Jennifer Foster en Lianne Koster. Het Hagelslagboek.
Scriptum. Prijs: 16,00 euro.
Als je nog niet genoeg ontbijtinspiratie op hebt gedaan, vind je in dit boek vast wel iets lekkers. Met een minimum aan ingrediënten en met hoofddoel ‘lekker’ is Ellen van Gool aan het bakken en koken gegaan. Het resultaat is een boek vol met ontbijtjes die je je bed uitslepen en daarna naar je werk laten spurten. Blader door The Breakfast club en durf dan nog maar eens te zeggen dat je het ontbijt overslaat.
Ellen van Gool. The Breakfast club.
Lannoo. 156 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.
Waarom staat je barbecue nog weggestopt in de schuur? Ondanks dat het weer je nog niet aan barbecueën doet denken, geeft ook dit boek weer een reden om dat toch te gaan doen. Het boek Gegrild en Geroosterd laat namelijk zien dat je het hele jaar door zou moeten genieten van gegrild en geroosterd eten. In ruim 100 recepten – van vlees en vis tot gevogelte, groente en vleesvervangers – overtuigt Marjolijn je ervan waarom dat grillrandje je eten net wat lekkerder maakt. En voor wie eerst nog aan het afstoffen moet; bij ieder recept vind je ook de optie om te grillen in de pan.
Marjolijn Rosendaal. Gegrild en Geroosterd.
Terra. 240 pagina’s. Prijs: 26,99 euro.
Benieuwd geworden naar de boeken? Neem hier alvast een kijkje:
- 4x ontbijten met Ellen van The Breakfast Club
- Boek uitgelicht: Gegrild & geroosterd
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Redactie
Lees verder onder de advertentie